ΤΟΠΙΚΑ

Ξέσπασε «ιερό» σκάνδαλο

ξέσπασε-ιερό-σκάνδαλο-851206

Με τον γραμματέα της ΚΕ της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Ζαγορίτη συναντήθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, τα πρόσφατα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, αλλά και οι εσωκομματικές «γκρίνιες».
Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Ζαγορίτης αναφέρθηκε μόνο στα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης. «Τα οικονομικά μέτρα ήταν αναγκαία και για αυτό τα αποφάσισε η κυβέρνηση» δήλωσε.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Ζαγορίτης τόνισε ότι ο κόσμος αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητά τους, καθώς επίσης και την προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμοστεί η πολιτική της χωρίς να επιβαρυνθούν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Θ. Ρουσόπουλος

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία χάρη στις μεταρρυθμίσεις που γίνονται σταθερά, παρουσιάζει μεγαλύτερες αντιστάσεις από τις οικονομίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών στη διεθνή κρίση και αυτό αντανακλάται στους ρυθμούς ανάπτυξης και στη μείωση της ανεργίας.
Σημείωσε ότι η πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης πρέπει να συνεχιστεί, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας και δεν αλλάζουν οι στόχοι του προϋπολογισμού, που είναι η μείωση των ελλειμμάτων και η επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.
“Η κυβέρνηση εφαρμόζει σταθερά και με συνέπεια τη στρατηγική της. Οι βασικοί στόχοι του νομοσχεδίου είχαν αναγγελθεί από τον πρωθυπουργό στις προγραμματικές δηλώσεις”, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επεσήμανε πως μη μισθωτοί κατέληγαν να δηλώνουν εισοδήματα χαμηλότερα από το μισό των εισοδημάτων που δήλωναν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Ανέφερε ως παράδειγμα ότι το 2006 το μέσο δηλωθέν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις ήταν 15.000 ευρώ ετησίως, ενώ το μέσο δηλωθέν εισόδημα από ελεύθερα επαγγέλματα ήταν 9.947 ευρώ ετησίως, που είναι χαμηλότερο και γύρω στα 7300 ευρώ ετησίως, αν αφαιρέσει κανείς τις ασφαλιστικές εισφορές.
“Υπάρχουν ελεύθεροι επαγγελματίες που δουλεύουν με συνέπεια απέναντι στην εφορία κι άλλοι που δεν επιδεικνύουν την ίδια συνέπεια”, πρόσθεσε, αναφερόμενος δε στο αφορολόγητο των ελευθέρων επαγγελματιών δήλωσε πως στην πλειοψηφία τους δήλωναν ποσά χαμηλότερα των 10.500 ευρώ το χρόνο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου