Συναυλία από τη χορωδία του Ινσμπρουκ

Τελευταία ενημέρωση: 2008-08-28, 00:00:00
Μια ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Πέμπτη 28 Αυγούστου) στο 8.30 το βράδυ Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η διεθνούς φήμης Χορωδία του Πανεπιστημίου του Innsbruck της Αυστρίας θα παρουσιάσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από έργα φημισμένων Ευρωπαίων συνθετών. Η ίδια χορωδία θα εμφανιστεί αύριο Παρασκευή 29 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο υπαίθριο θέατρο του Ιδρύματος “Γ. Αγγελίνη-Π. Χατζηνίκου” στο Χόρτο. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το Κοινωφελές Πολιτιστικό Ίδρυμα «Γ. Αγγελίνης – Πία Χατζηνίκου».
Η χορωδία του Πανεπιστήμιου του Innsbruck ιδρύθηκε το 1995, μέσα από τη μεγάλη παράδοση της προηγηθείσας μαθητικής χορωδίας. Η χορωδία έχει εμφανιστεί στην Ιταλία στην Γερμανία, την Τσεχία και πολλές πόλεις της Αυστρίας και έχει φιλοξενήσει χορωδίες από το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Βιέννη και τη Μπολόνια. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα a capella από την Αναγέννηση έως και τον 20ο αιώνα και συμφωνικής μουσικής όπως τα Carmina Burana του Orff, το Te Deum του Brukner, του Chichester Psalms του Bernstein και την 9η του Beethoven.
Πολλές από τις συναυλίες της χορωδίας έχουν μεταδοθεί από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και μέχρι στιγμής έχει ηχογραφήσει δύο Cd’s: ένα με την πρώτη ηχογράφηση των “Messe aux Cathedrals” του Gounoud, και το δεύτερο μία εορταστική περίληψη από συναυλίες της χορωδίας για την 10η επέτειο της. Εχει επίσης βραβευθεί με το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Χορωδιών του Τιρόλου το 2004 και το ασημένιο δίπλωμα στο Διεθνή Διαγωνισμό IFAS το 2006 στο Pardubice της Τσεχίας.
Τα μέλη της χορωδίας είναι πολλών και διαφορετικών εθνικοτήτων. Εκτός από την Αυστρία πολλοί χορωδοί είναι από την Ιταλία, την Γερμανία, κάποιοι ακόμα και από μέρη όπως η Λετονία, η Ελλάδα, η Αγγλία, οι ΗΠΑ κλπ. Ολοι οι χορωδοί είναι εγγεγραμμένοι στο Πανεπιστήμιο του Innsbruck, εκ των οποίων οι περισσότεροι σπουδαστές είναι ηλικίας 18 έως 28 ετών.
Την διάσημη αυτή χορωδία θα διευθύνει ο Georg Weiss, ο οποίος διευθύνει την χορωδία από το 1995. Σπούδασε αγγλική φιλολογία κα μουσική παιδαγωγική στα πανεπιστήμια Mozarteum και Ιnnsbruck καθώς και στο ωδείο του Τιρόλου. Κατά την διάρκεια της σπουδής του συμμετείχε σε χορωδίες και φωνητικά σύνολα κάτω από τον Haward Aman και πήρε μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας από τους Eric Ericson, Erwin Ortner, Frieder Bernius, Johannes Priwe κ.α. Διδάσκει στο γυμνάσιο Meinhardinum και στο πανεπιστήμιο του Ιnnsbruck.
Τα έσοδα από την εκδήλωση θα δοθούν για την ενίσχυση των φιλανθρωπικών έργων της τοπικής Εκκλησίας. Εισιτήρια για την εκδήλωση διατίθενται στους Ιερούς Ναούς, στο Βιβλιοπωλείου «Λύχνος» και στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου (τηλέφωνο 2421032818).
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
1
=