ΤΟΠΙΚΑ

Υπογραφές για παράκαμψη Χιονοδρομικού

υπογραφές-για-παράκαμψη-χιονοδρομικ-325284

Εντός Μαΐου αναμένεται η οριστική έγκριση από το ΥΠΕΚΑ σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Γ. Καλτσογιάννης

Εντός Μαΐου αναμένεται να έχει δοθεί η οριστική έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) για την μελέτη της οδικής παράκαμψης του Χιονοδρομικού Κέντρου Πηλίου.

Για το θέμα αυτό πραγματοποίησε προχθές σύσκεψη ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για ζητήματα υποδομών και περιβάλλοντος κ. Γιώργος Καλτσογιάννης με τον μελετητή και τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, ενώ υπήρξε άμεση επικοινωνία με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η νέα θετική εξέλιξη είναι πως η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εξασφάλισε ακόμη μία έγκριση από το Τμήμα Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ που αποτελούσε και προαπαιτούμενο στη διαδικασία.

Στην επικοινωνία που είχε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος με το ΥΠΕΚΑ, επιβεβαιώθηκε ότι εντός Μαΐου θα έχει δοθεί από πλευράς Υπουργείου η οριστική έγκριση της μελέτης, ώστε μετά την επικαιροποίηση – ολοκλήρωση της μελέτης, το έργο να καταστεί ώριμο και να είναι εφικτή η άντληση χρηματοδότησης. Ετσι θα ευοδωθούν και οι καρποί των τρίχρονων προσπαθειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ένα ζήτημα που συνδέεται με την οδοποιία και έχει σαφή αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καλτσογιάννης ανέφερε ότι «η Περιφερειακή Ενότητας Μαγνησίας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συντονισμένα και μεθοδικά ολοκληρώνουν μια σημαντική προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2011, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα με την οδική παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου και να μπορέσουν οι κάτοικοι του Ανατολικού Πηλίου αλλά και οι επισκέπτες να έχουν άνετη και απρόσκοπτη πρόσβαση στους προορισμούς τους.

Ήδη τις τελευταίες ημέρες κάναμε ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της λύσης, καθώς από το Τμήμα Φυσικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ λάβαμε την έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη μελέτη. Μάλιστα από την επικοινωνία που είχα με το ΥΠΕΚΑ, μας ανακοινώθηκε ότι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα έχει δοθεί και η οριστική έγκριση της μελέτης, ώστε μετά να χρηματοδοτηθεί το έργο».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δουλεύουμε συστηματικά και με σχέδιο, πάντοτε με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους άλλους συνεργάτες, ώστε να δοθεί λύση και να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των πολιτών του Πηλίου. Εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας παραλάβαμε ένα προβληματικό έργο και μετά από επίπονες προσπάθειες δίνουμε λύση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου