ΤΟΠΙΚΑ

Πρίντζος εναντίον Πρίντζου!

πρίντζος-εναντίον-πρίντζου-851206

Ούτε το γεγονός ότι είναι στενοί συγγενείς ούτε το δεδομένο ότι προέρχονται αμφότεροι και μάλιστα με ιδιαίτερη δράση από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας εμπόδισαν τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζο να εξαπολύσει με ανακοίνωσή του δριμεία επίθεση εναντίον του πρώην Νομάρχη Μαγνησίας Γιάννη Πρίντζου, καταλογίζοντάς του ότι ουδέποτε υποστήριξε τα συμφέροντα των αγροτών. Αφορμή για τη χθεσινή σκληρή ανακοίνωση στάθηκαν οι δηλώσεις του πρώην νομάρχη σε τοπική εφημερίδα, με τις οποίες εξέφραζε την αντίθεσή του στις θέσεις του προέδρου της ΕΑΣ για το θέμα της λειψυδρίας, όπως αυτές διατυπώθηκαν κατά την τελευταία σύσκεψη των τοπικών φορέων για το φλέγον ζήτημα.
Το γεγονός φαίνεται ότι εξόργισε τον πρόεδρο της ΕΑΣ και όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, είναι ότι για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα ο πρώην νομάρχης και ο πρώτος εξάδελφός του εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στις θέσεις που δημοσιοποιεί η Διοίκηση της Ένωσης Βόλου για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας στη Μαγνησία. Αναμφίβολα η κόντρα των δύο ανδρών αποκτά ευρύτερη πολιτική σημασία και σίγουρα τροποποιεί τις ισορροπίες στο εσωτερικό της τοπικής Νέας Δημοκρατίας με απρόβλεπτες συνέπειες ενόψει των τοπικών εκλογών του 2010.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην νομάρχης με δηλώσεις του σε χθεσινό φύλλο τοπικής εφημερίδας, αφού εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ στην τελευταία σύσκεψη, με έμφαση στη διαπίστωση ότι δεν έγιναν αρδευτικά έργα στη Μαγνησία τα τελευταία χρόνια, υποστήριξε ότι επί των ημερών του δρομολογήθηκαν τα έργα του ταμιευτήρα της Κάρλας και τα φράγματα Παναγιώτικο και Μαυρομάτι για να σημειώσει επί λέξει: «Αυτή είναι η απάντησή μου σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν δρομολογήθηκαν έργα άρδευσης στη Μαγνησία. Ωστόσο για τον Αχελώο ειδικά δεν υπάρχει πισωγύρισμα, παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται και από τη διοίκηση της ΕΑΣ Βόλου. Επισημαίνω για μία ακόμη φορά στον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου ότι αν είναι να κατέβουν στους δρόμους οι αγρότες, να το κάνουν για τον Αχελώο και μόνο».

Σκληρή η απάντηση
του προέδρου της ΕΑΣ
Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νικήτας Πρίντζος τονίζει τα εξής: «Σχετικά με την επικριτική για τις θέσεις της ΕΑΣ Βόλου δήλωση του τέως Νομάρχη Μαγνησίας Γιάννη Πρίντζου σε τοπική εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου δήλωσε τα ακόλουθα: Ως συνήθως ο τέως νομάρχης κ. Γιάννης Πρίντζος πρώτα πυροβολεί και μετά στοχεύει. Διατύπωσε και άλλη φορά επιπολαίως και ακρίτως επικρίσεις κατά της ΕΑΣ Βόλου και μάλιστα ανέξοδα και ατιμωρητί και του το συγχωρήσαμε λόγω της αγνοίας του. Τώρα όμως μία σύντομη απάντηση είναι αναγκαία.
1.Έργο Κάρλας
Εμφανίζει ο κος Γιάννης Πρίντζος ως σημαντική την προσωπική του συμμετοχή στο έργο κατασκευής του ταμιευτήρα της Κάρλας.
Θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι για το έργο αυτό, μέχρι να φτάσει στην φάση της υλοποίησης, αγωνίστηκαν τρεις γενιές πολιτικών της Μαγνησίας αλλά και της Λάρισας.
2 Παναγιώτικο – Μαυρομάτι
Έργα κυρίως υδρευτικά, το μεν Μαυρομάτι 100%, στο δε Παναγιώτικο για ένα μικρό κομμάτι του έργου υπήρχε πρόβλεψη για άρδευση στην αρχική μελέτη, σήμερα όμως, όπως εκτιμάται, μετά δυσκολίας θα αντιμετωπίσει τις υδρευτικές και μόνο απαιτήσεις της περιοχής.
Και τα δύο όμως αυτά έργα είναι πολύ προγενέστερα της Νομαρχίας του κου Γιάννη Πρίντζου.
Ομολογουμένως δεν γνωρίζουμε την προσφορά του κου Γιάννη Πρίντζου στα έργα αυτά ως μηχανικού της ΤΥΔΚ.
3.0 κος Γιάννης Πρίντζος έχει ασφαλώς το δικαίωμα ως κάθε Έλλην πολίτης να έχει άποψη για την εκτροπή του ΑΧΕΛΩΟΥ.
Στερείται όμως παντελώς κάθε ηθικού ή πολιτικού δικαιώματος να συμβουλεύει τους Αγρότες, τι πρέπει να πράξουν για το έργο του ΑΧΕΛΩΟΥ. Διότι ουδέποτε υπήρξε Αγρότης και ποτέ δεν υπηρέτησε τα συμφέροντά τους.
Και για να κλείσουμε την απάντησή μας αυτή, κρίνουμε ότι είναι καιρός ο κ. Γιάννης Πρίντζος να επανεξετάσει την προσωπική του στάση και θέση και να προβληματιστεί αναλογιζόμενος ότι η Θεσσαλία – αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα- βρίσκεται προ των πυλών της διαδικασίας της ερημοποίησης».

Πολιτικές παρενέργειες
Τέσσερα είναι τα σημεία της ανακοίνωσης τα οποία αποδεικνύουν ότι η κόντρα δεν συνιστά τυχαία πολιτική σύγκρουση, αλλά οριστική ρήξη στις πολιτικές σχέσεις των δύο ανδρών. Πρώτον ο πρώην νομάρχης κατηγορείται για απόλυτη άγνοια. Δεύτερον κατηγορείται από τον πρόεδρο της ΕΑΣ ότι ουδέποτε υποστήριξε τα συμφέροντα των αγροτών. Τρίτον κατηγορείται επίσης ότι καπηλεύεται έργα για τα οποία προσπάθησαν τρεις γενιές πολιτικών, όπως αυτό της Κάρλας και ότι τα έργα που παρουσιάζει ως αρδευτικά, όπως το Παναγιώτικο και το Μαυρομάτι, αφενός μεν δεν ολοκληρώθηκαν, αφετέρου δε είναι κατά κύριο λόγο υδρευτικά και σε ελάχιστο βαθμό αρδευτικά. Τέλος στην ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΕΑΣ αποκαλεί τον πρώην νομάρχη τέως και όχι πρώην, γεγονός που αποδεικνύει την ακλόνητη πίστη του ότι αποκλείεται να επανέλθει στο συγκεκριμένο αξίωμα.
Με δεδομένο ότι ο πρώην νομάρχης έχει δηλώσει ότι αν υφίσταται το 2010 ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα διεκδικήσει εκ νέου το αξίωμα, μάλλον θα επιχειρήσει να το πετύχει χωρίς την υποστήριξη του προέδρου της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζου, ο οποίος απολαμβάνει ιδιαίτερης εκτίμησης στο χώρο των αγροτών, αφού επί των ημερών του η ΕΑΣ Βόλου πέτυχε θεαματικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας θεαματικά τη θέση της Ένωσης, αλλά και των αγροτών μελών της.
Με ενδιαφέρον αναμένεται η θέση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, μέλος της οποίας είναι ο κ. Νικήτας Πρίντζος, αλλά και η απάντηση του πρώην νομάρχη στα όσα αναφέρονται στη χθεσινή ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου