ΤΟΠΙΚΑ

Ανω – κάτω με τον Αχ. Μπέο

ανω-κάτω-με-τον-αχ-μπέο-851206

Στα ύψη το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο Δήμο Βόλου με αφορμή τα έργα στο ΕΑΚ. “Θερμή” αναμένεται να είναι η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχει και δυναμικό ακροατήριο από φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, που όπως λένε οι πληροφορίες προσανατολίζονται να μεταβούν στο Δημαρχείο για να εκφράσουν τη δυσφορία τους για όσα διαδραματίζονται.
Η ολομέτωπη επίθεση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέα Μπέου κατά της δημοτικής αρχής αλλά και όλου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου προκαλεί έντονες πολιτικές αναταράξεις, ενώ σίγουρο θα πρέπει να θεωρείται ότι τελικά οι σχέσεις Δήμου Βόλου και Ολυμπιακού περνούν σε νέα φάση…
Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου στις 6.30 το απόγευμα, όπου επρόκειτο να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης η εργολαβία στο ΕΑΚ, παίρνει νέα τροπή.
Αφενός μεσολάβησε η συνέντευξη Τύπου του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, όπου ειπώθηκαν πολλά, και αφετέρου ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτης Γκούπας έκανε αποδεκτή την προσφυγή του κ. Μαρκάκη, ακυρώνοντας ουσιαστικά την προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη για την κατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου και η κατασκευή του ως ειδικού έργου.
Η δημοτική αρχή δέχεται εισηγήσεις και δεν αποκλείεται εκτός απρόπτου και σήμερα να “αντικρούσει” τα όσα υποστήριξε ο κ. Μπέος δια της νομικής οδού, αφού οι αιχμές εναντίον της, όπως τόνιζαν συνεργάτες του δημάρχου Βόλου, “έχουν ξεπεράσει κάθε όριο, στερούνται κάθε βάσης και έχουν στόχο την ηθική βλάβη”.
Μετά την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, το θέμα θα πρέπει να επανατεθεί σήμερα στη συνεδρίαση.
Ο κ. Γκούπας έκανε αποδεκτή την προσφυγή του κ. Μαρκάκη στις 14 Αυγούστου, αναπτύσσοντας συγκεκριμένο σκεπτικό, το οποίο αφορά στο γεγονός ότι το γήπεδο ανήκει στο ΕΑΚ και δεν έχει προσκομιστεί καμία απόφαση του Δ.Σ. του ΕΑΚ ότι αναθέτει την κατασκευή του έργου στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου.
“Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΑΚ έχει ληφθεί”, απαντούν στελέχη του Δήμου, “ωστόσο η απόφαση δεν προσκομίστηκε ποτέ εκ παραδρομής και μόνο” όπως υπογραμμίζουν.
Η δημοτική αρχή θεωρείται σίγουρο ότι σήμερα θα δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης, αφενός διότι “δικαιώθηκαν οι ενστάσεις που είχαν εξαρχής εκφράσει για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο θέμα” και αφετέρου διότι “οι χειρισμοί που ακολουθήθηκαν επέτρεψαν στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να λοιδωρεί συνολικά το δημοτικό συμβούλιο Βόλου”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου