ΤΟΠΙΚΑ

Το «αυτόνομο κράτος» της Αγ. Παρασκευής!

το-αυτόνομο-κράτος-της-αγ-παρασκευή-851206

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ αθιγγάνων που κατοικούν στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής Βόλου και αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας σημειώθηκε προχθές στις 10.30 το βράδυ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.
Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας κ. Βασίλη Κιου, ο οποίος δήλωσε αποφασισμένος να μην επιτρέψει να συμβούν αντίστοιχα γεγονότα στο μέλλον. «Δεν θα δημιουργηθούν γκέτα στην πόλη του Βόλου», ανέφερε ο κ. Κιος.
Ειδικότερα η ΟΠΚΕ ειδοποιήθηκε προχθές το βράδυ, προκειμένου να επιληφθεί για παράβαση διατάραξης κοινής ησυχίας από μουσική που εκπέμπονταν από την οικία 38χρονου μικροπωλητή. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως έλεγαν κάτοικοι της περιοχής, ακόμα και σε μεγάλη απόσταση από την οικία του 38χρονου ακουγόταν η μουσική στη διαπασών.
Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στην περιοχή και προσπάθησαν να συνετίσουν τον 38χρονο, δέχθηκαν επίθεση τόσο από αυτόν, όσο και από άλλους ομοφύλους του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 38χρονος εξύβρισε τους αστυνομικούς και στη συνέχεια
με τη χρήση σιδερένιας καρέκλας προκάλεσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες στο κεφάλι σε έναν από τους αστυνομικούς και αντιστάθηκε στη σύλληψή του.
Στο επεισόδιο ενεπλάκη και 17χρονος μικροπωλητής, ο οποίος, εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς, με τη χρήση σιδεροσωλήνα 3 μέτρων περίπου, προκάλεσε σωματικές βλάβες στο κεφάλι δεύτερου αστυνομικού, προβάλλοντας ομοίως αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.
Οι τραυματισμένοι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ οι δύο δράστες συνελήφθησαν και χθες οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως υπηρεσίας, η οποία άσκησε σε βάρος τους δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικών βλαβών και τους παρέπεμψε να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να δικαστούν αύριο το μεσημέρι. Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας.

Επίθεση
με μαχαίρι

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε προχθές το απόγευμα στο Βόλο ένας 51χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από 41χρονη υπήκοο Ρουμανίας, οικοκυρά, με την οποία έχει αποκτήσει ανήλικο κοριτσάκι 3 ετών εκτός γάμου, μετά από έντονη λογομαχία που είχε μαζί της.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο σύντροφοι έχουν συχνά έντονες λογομαχίες και πολλές φορές έχουν επιληφθεί αστυνομικοί, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Προχθές το απόγευμα, μετά από νέο επεισόδιο, η 41χρονη έπληξε τον 51χρονο με μαχαίρι κουζίνας στο αριστερό μπράτσο, προκαλώντας του ελαφρά σωματική βλάβη. Η 41χρονη συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, ενώ για το επεισόδιο ορίστηκε τακτική δικάσιμος στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου