ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για νέο debate ~ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»

πρόταση-για-νέο-debate-απο-το-συνδυασμο-επ-329482

Μετά τη ματαίωση της χθεσινής τηλεοπτικής αναμέτρησης των υποψηφίων Δημάρχων

Πρόταση για συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους όλων των δημοτικών συνδυασμών, προκειμένου να υπάρξει κοινή απόφαση για τους κανόνες και το πρόγραμμα τηλεοπτικών συζητήσεων ενόψει των εκλογών της 18ης Μαΐου, κατέθεσε ο συνδυασμός «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά». Σε επιστολή η οποία στάλθηκε χθες προς τους συνδυασμούς «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», «Δύναμη Βόλου», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική, Βόλος 2014», αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

«Μετά τη ματαίωση, για λόγους που θα αποφύγουμε να σχολιάσουμε, της προγραμματισμένης και από όλους συμφωνημένης πρώτης «τηλεμαχίας» μεταξύ των επικεφαλής των συνδυασμών που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου του Δήμου Βόλου, και τη σχετική συζήτηση που άνοιξε, θεωρούμε αναγκαίο να θέσουμε υπόψη σας τα κατωτέρω, που αποσαφηνίζουν τη θέση και την πρόταση του συνδυασμού μας «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά».

  1. Αναμφισβήτητα, τέτοιες τηλεοπτικές συζητήσεις είναι χρήσιμες για την ενημέρωση των πολιτών και θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τόσο σε επίπεδο επικεφαλής, όσο και εκπροσώπων των συνδυασμών. Είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση προγραμματιστεί, με συγκεκριμένους, φυσικά, κανόνες που θα συμφωνηθούν μεταξύ των εκπροσώπων όλων των συνδυασμών και των δημοσιογράφων που θα συμμετέχουν.
  2. Αυτονόητο είναι ότι οφείλουμε να ανταποκριθούμε σε πρόσκληση, εφόσον υπάρξει, και των τριών τηλεοπτικών σταθμών της περιοχής μας, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς διαχωρισμούς σε φιλικούς και μη και χωρίς να εμπλακούμε στους όποιους τυχόν ανταγωνισμούς.
  3. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε αναγκαίο να οριστεί άμεσα μία συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους των συνδυασμών, προκειμένου να καταλήξουμε από κοινού στους κανόνες και σε συγκεκριμένο πρόγραμμα τηλεοπτικών συζητήσεων.
  4. Είναι προφανές πως μέχρι να υπάρξει αυτή η συνάντηση και η συμφωνία, δεν θα πρέπει να προγραμματιστεί τηλεοπτική συζήτηση σε επίπεδο επικεφαλής συνδυασμών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου