ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Αμεση αποκατάσταση
Αξιοσημείωτη η προσπάθεια του Δήμου Βόλου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να δώσει χρώμα αποκριάτικο στην πόλη του Βόλου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τέτοιου είδους προετοιμασίες απαιτούν χρόνο και χρήμα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρχε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Σε γενικές γραμμές ο Δήμος Βόλου φέτος τα κατάφερε και με τις εκδηλώσεις και με το στολισμό να δώσει ένα χρώμα αποκριάτικο στο Βόλο. Τώρα όμως απαιτείται άμεσα να ξεστολιστεί η πόλη, διότι με τις βροχές των ημερών ο στολισμός θα φθαρεί και θα δημιουργήσει προβλήματα καθαριότητας στην πόλη.
Χ.Μ.

Ο επίλογος…
Ο επίλογος της χθεσινής τραγωδίας στη Νέα Αγχίαλο επανέφερε στο προσκήνιο το ζήτημα του Κράτους Πρόνοιας και την ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης των προνοιακών δομών που χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους και τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να καταργηθούν ή να συρρικνωθούν. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι κάθε Νέα Αγχίαλος κρύβει τη δική της οικογένεια… Ψαρρού.
Α.Τ.

Ο προϋπολογισμός
Ο προϋπολογισμός του Δήμου Σκιάθου και των Νομικών Προσώπων του Δήμου για το 2007 είναι τα δύο θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Πιστοί στις παραδόσεις
Πιστοί στις παραδόσεις οι κάτοικοι των Σποράδων ξεφάντωσαν αναβιώνοντας ήθη κι έθιμα που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου. Αποκριάτικο χρώμα διάνθισε τα σπίτια και τις ταβέρνες των νησιών, κατά την προσφιλή συνήθεια που καλά κρατεί. Γηγενείς αλλά και επισκέπτες, κυρίως όσοι διατηρούν εξοχικές κατοικίες στα νησιά των Σποράδων, ξεχύθηκαν στους δρόμους, με κέφι, τραγούδια και καλή διάθεση, απολαμβάνοντας, καιρού επιτρέποντος, στιγμές γλεντιού, που διατηρούνται ζωντανές στο πέρασμα του χρόνου.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Αρκετοί επισκέπτες
Το ενδιαφέρον ουκ ολίγων εκδρομέων από όλη την Ελλάδα απέσπασε η Μαγνησία, που αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών επισκεπτών κατά την διάρκεια του τριημέρου της Αποκριάς. Τα πασίγνωστα τσιπουράδικα της περιοχής, σε συνάρτηση με τις φυσικές καλλονές του βουνού των Κενταύρων, μονοπώλησαν κατά τα συνήθη το ενδιαφέρον των απανταχού φίλων της “απόδρασης”, οι οποίοι δηλώνουν φανατικοί των απαράμιλλων καλλονών της Μαγνησίας. Σε πείσμα του ευμετάβλητου και ολίγον “κατηφούς” καιρού, το εντυπωσιακό κύμα των επισκεπτών έδωσε για μια ακόμη φορά, με έκδηλο ενθουσιασμό, το “παρών”.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Διευκρίνιση
Με αφορμή όσα, προφανώς από εσφαλμένη πληροφόρηση, μεταδόθηκαν από αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό, η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Νέας Ιωνίας ενημερώνει τους δημότες ότι:
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας δεν έχει υπαχθεί ακόμη στις διαδικασίες για τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου και ούτε υπάρχει επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής για τον χρόνο που αυτό θα συμβεί. Οι πολίτες θα ενημερωθούν από την υπηρεσία, αμέσως μόλις ανακοινωθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα έναρξης της σχετικής διαδικασίας.
Β.Κ

Εκσυγχρονισμός
Πολλοί φωτεινοί σηματοδότες, ειδικά όταν βρέχει, τίθενται εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία.
Ειδικά στις διασταυρώσεις πολλές φορές γίνεται κομφούζιο, γι αυτό, πριν σημειωθεί κανένα σοβαρό τροχαίο, μάλλον θα πρέπει να γίνει εκσυγχρονισμός και αυτοματοποίηση του συστήματος ώστε να βρούμε την ησυχία μας…
Καθολικό αίτημα των οδηγών.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου