ΤΟΠΙΚΑ

Λύση για τα ασθενοφόρα ~ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

λύση-για-τα-ασθενοφόρα-που-κανουν-διακ-331680

Εξετάζει η επιτροπή βιώσιμης κινητικότητας του Δήμου Βόλου, με τρία χρόνια… καθυστέρηση

Με τρία χρόνια καθυστέρηση εισάγεται προς εξέταση στην Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, αίτημα της Κλινικής Παπαγεωργίου, για τη δημιουργία εσοχής μπροστά από το κτίριο όπου στεγάζεται προκειμένου να εξυπηρετούνται τα ασθενοφόρα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η καθημερινή διακομιδή των ασθενών, από και προς τη Νευρολογική Κλινική Παπαγεωργίου, που βρίσκεται στο κέντρο του Βόλου, στην πολυσύχναστη λεωφόρο Δημητριάδος, όπως είχε καταγράψει ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, σε δημοσίευμά του τον περασμένο Φεβρουάριο, γίνεται μετ’ εμποδίων.

Παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος, μπροστά και απέναντι από την κλινική, δεκάδες άλλα να κινούνται σημειωτόν σε ώρες αιχμής και ανάμεσά τους, ασθενοφόρο της Κλινικής, που επιχειρεί διακομιδή ασθενούς. Τα διερχόμενα αυτοκίνητα κάνουν σλάλομ για να προσπεράσουν το ασθενοφόρο, μέχρι ο ηλικιωμένος να κατέβει από το όχημα, να ανέβει στο φορείο και να οδηγηθεί προς την κλινική… Εικόνες της καθημερινότητας, η οποία έχει γίνει πλέον ακόμη πιο δύσκολη, από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν κορύνες κατά μήκος της Δημητριάδος, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται ούτε η στάση μπροστά στην Κλινική, που βρίσκεται στο δεξί ρεύμα της λεωφόρου, το οποίο προορίζεται για λεωφορεία και ταξί.

Το αίτημα για δημιουργία εσοχής στο πεζοδρόμιο μπροστά στην κλινική που θα διευκόλυνε τη στάση των ασθενοφόρων για την εξυπηρέτηση των ασθενών, είχε καταθέσει στην επιτροπή βιώσιμης κινητικότητας του Δήμου Βόλου, από τις 11 Μαρτίου 2011, ο Διευθυντής της Κλινικής, Ν. Παπαγεωργίου, ποτέ όμως δεν πήρε την πολυπόθητη έγκριση.

Τρία χρόνια μετά, θα εξεταστεί εκ νέου από την επιτροπή, που το συμπεριλαμβάνει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασής της, αύριο, Παρασκευή 2 Μαΐου, στη μία το μεσημέρι.

Η εσοχή δεν θα εξυπηρετήσει μόνο τα ασθενοφόρα για τη διακομιδή των ασθενών στη Νευρολογική Κλινική. Θα λύσει τον «πονοκέφαλο» της προσωρινής στάσης και για τους συνεργαζόμενους με την κλινική γιατρούς, που σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης μέχρι σήμερα, αναζητούν χώρο να παρκάρουν όταν κάθε λεπτό είναι πολύτιμο για την υγεία του ασθενούς που τους περιμένει.

Στην ίδια συνεδρίαση θα εξεταστούν αιτήματα πολιτών με ειδικές ανάγκες για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης εισόδου και εξόδου από τα σπίτια τους, το θέμα της πεζοδρόμησης της οδού Αθάνα στο Βόλο, αλλά και η τοποθέτηση κορυνών στον πεζόδρομο Καζαντζίδη που διασταυρώνεται με την οδό Κορδάτου στη συνοικία Καραγάτς, προκειμένου να μην δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα και πρόβλημα ασφάλειας των πεζών που κινούνται στον πεζόδρομο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου