ΤΟΠΙΚΑ

Τα «φώτα» στο Καμπ Νου

τα-φώτα-στο-καμπ-νου-851206

Το δεύτερο πιάτο με τους υπόλοιπους τέσσερις αγώνες της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ… σερβίρεται σήμερα (21.45) και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς όλες οι αναμετρήσεις είναι σπουδαίες. Η Μπαρτσελόνα που προέρχεται από την ήττα από τη Βαλένθια με 2-1, υποδέχεται τη Λίβερπουλ, ενώ η πρώην αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων Ρόμα, τη Λιόν που κάνει… πάρτι στη Γαλλία. Η Πόρτο κοντράρεται με τον πρώην τεχνικό της Ζοσέ Μουρίνιο ενώ τέλος, η Ιντερ φιλοξενεί τη Βαλένθια.

Μπαρτσελόνα-Λίβερπουλ
Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ δίνουν τον πρώτο από τους δυο πολύ σπουδαίους αγώνες και προσβλέπουν αμφότερες στο όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα, προκειμένου η πρώτη να φτάσει μέχρι το τέλος και να πάρει την δεύτερη συνεχόμενη διαδοχική κούπα στην διοργάνωση, αλλά και η δεύτερη να επαναλάβει το “κατόρθωμα” του 2005, που ήταν επίσης η κατάκτηση του τροπαίου.
Οι “μπλαουγκράνα” ταλανίζονται από εσωτερικά προβλήματα, παντός υφής, ενώ και αγωνιστικά δεν βρίσκονται σε περίοδο φόρμας, καθώς έχασαν από την Βαλένθια με σκορ 2-1. Πάντως, μετά και την επιστροφή του Ετό αλλά και του Λιονέλ Μέσι στην δράση, ο μοναδικός αμφίβολος για να παίξει είναι ο Λιλιάν Τιράμ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος.
Οι “κόκκινοι” από την πλευρά τους έχουν και αυτοί τα… δικά τους. Η ήττα από τη Νιουκάστλ, επίσης με σκορ 2-1, ήταν ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει.

Ρόμα-Λιόν
Η Ρόμα υποδέχεται στο “Ολίμπικο” τη Λιόν στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των “16” σε ένα ζευγάρι που κρύβει πολλές συγκινήσεις. Πλέον, ο Λουτσιάνο Σπαλέτι και οι παίκτες του επικεντρώνουν την προσοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου θέλουν να βρεθούν για πρώτη φορά μετά τον τελικό του 1984 στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Οι “τζιαλορόσι” θα ψάξουν για σκορ ασφαλείας ώστε να πάνε έχοντας προβάδισμα στο “Ζερλάν”.
Η Λιόν από την πλευρά της έχοντας καθαρίσει προ πολλού την υπόθεση-πρωτάθλημα στρέφει την προσοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας στην άκρη του μυαλού της τον τελικό του Μαϊου στην Αθήνα. Ο Ζεράρ Ουγιέ δεν πήρε μαζί του στην Ιταλία τους τραυματίες Ντιαρά και Βιλτόρ, ενώ ντεμπούτο αναμένεται να κάνουν οι Μπάρος και Φάμπιο Σάντος.

Πόρτο-Τσέλσι
Επιστρέφει ξανά στον τόπο του εγκλήματος ο Ζοσέ Μουρίνιο, αυτή τη φορά για τη φάση των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν το 2004 κατακτώντας από μία νίκη. Η Τσέλσι ταξίδεψε στο Οπόρτο έχοντας αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Ο Μπουλαρούζ και οι δύο Κόουλ είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται, ενώ επιστρέφουν οι Μπάλακ, Μακελελέ και Καρβάλιο. Η Πόρτο από την πλευρά της γνωρίζει ότι δεν είναι το φαβορί και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει ξανά τον Κουαρέσμα, ενώ θα στηριχθεί πάλι στους Αργεντινούς Λόπες και Γκονζάλες.

Ιντερ-Βαλένθια
Κάτι εκπληκτικό σημείωσε η ομάδα της Ίντερ την περασμένη αγωνιστική στη Serie A καθώς συμπλήρωσε 16 συνεχείς νικηφόρους αγώνες, που αποτελούν ρεκόρ αναφορικά με τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα (Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία). Η ψυχολογική κατάσταση της ομάδας είναι φυσικά στο ύψιστο σημείο της αλλά αξίζει να αναφερθεί πως ο τελευταίος αγώνας για το Τσάμπιονς Λιγκ συνδυάστηκε με ήττα 2-0 από την Μπάγερν στη φάση των ομίλων.
Ο Πατρίκ Βιεϊρά αναμένεται να επιστρέψει από τον τραυματισμό του ενώ ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς θα αγωνιστεί πίσω από τους Αντριάνο και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Η Βαλένθια από τη μεριά της προέρχεται από τη νίκη με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα ενώ έχει κερδίσει τα οκτώ από τα δέκα πρόσφατα ματς στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.Ο Σαντιάγκο Κανιθάρες επιστρέφει από την ίωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου