ΤΟΠΙΚΑ

Ενίσχυση και υποστήριξη στην εκπαίδευση

ενίσχυση-και-υποστήριξη-στην-εκπαίδε-333460

Υποστηρίζουμε το έργο των 148 σχολικών μονάδων του «Καλλικρατικού» Δήμου Βόλου με τις δύο Σχολικές Επιτροπές (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Υλοποιούμε τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με χρονικό ορίζοντα πενταετίας, διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις και αξιοποιώντας δημοτικά ακίνητα.

Αναβαθμίζουμε και διασυνδέουμε τις Βιβλιοθήκες του Δήμου με όλες τις εκπαιδευτικές δομές του δήμου. Στόχος μας αποτελεί η ευρεία αξιοποίηση των βιβλιοθηκών από τους εκπαιδευόμενους όλων των εκπαιδευτικών φορέων του Δήμου Βόλου καθώς και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η δράση θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αναπτύσσουμε εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με τους φορείς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο την ανάδειξη και εκπαιδευτική αξιοποίηση όλων των χώρων και μνημείων πολιτισμού της πόλης. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμα «ανοιχτά σχολεία». Δημιουργούμε διαρκές φόρουμ επικοινωνίας με όλους τους μορφωτικούς, επιστημονικούς συλλόγους της περιοχής μας.

Προωθούμε της οργάνωση και λειτουργία one-stop center (Κέντρο Υποδοχής, πληροφόρησης και υποστήριξης) για όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές της πόλης. Η δομή αυτή θα παρέχει πληροφορίες για διαμονή, σίτιση, υγεία, μόρφωση, άθληση και διασκέδαση.

Του Απόστολου Παπατόλια,

υποψήφιου δημοτικού συμβούλου

πρώην νομάρχη

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου