ΤΟΠΙΚΑ

Ολα έτοιμα για το Final4 κυπέλλου μπάσκετ γυναικών

ολα-έτοιμα-για-το-final4-κυπέλλου-μπάσκετ-γυ-851206

Ολα είναι έτοιμα για την διοργάνωση του Final4 κυπέλλου μπάσκετ γυναικών που θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ του Βόλου στις 24 και 25 Φεβρουαρίου. Οι φίλαθλοι της περιοχής, μετά από πολλά χρόνια και από την συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία της μεγάλης γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν θέαμα υψηλού επιπέδου από τις πρωταγωνίστριες του αθλήματος στην Ελλάδα, που θα δώσουν την δική τους «μάχη» για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Πανιώνιος, Καστοριά, Εσπερίδες και Siemens είναι οι τέσσερις φιναλίστ που θα λάβουν μέρος στην σημαντική αυτή διοργάνωση, που τιμητικά και αναγνωρίζοντας το έργο της Μαγνησίας σε προηγούμενες διοργανώσεις η ΕΟΚ την ανέθεσε στον Βόλο.
Το Final 4 διοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με την ΕΣΚΑΘ, με συνδιοργανωτές τους ΑΟΝΑΜ, ΑΟΔΒ – ΕΑΚ και ΑΟΔΝΙ. Ακόμη μια φορά οι Αθλητικοί Οργανισμοί της πόλης ενώνουν τις δυνάμεις τους μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, με κοινό σκοπό την διαφήμιση της περιοχής και των υποδομών της.
Εκτός των αθλητριών και των τεχνικών επιτελείων των ομάδων, εκατοντάδες επισκέπτες αναμένεται να βρεθούν στην Μαγνησία το διήμερο αυτό, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των ομάδων για την κατάκτηση του κυπέλλου. Η ηγεσία της ΕΟΚ, φίλαθλοι, προπονητές, παράγοντες θα κατακλύσουν το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Δημητριάδας που θα έχει «φορέσει τα γιορτινά» του με κατάλληλο στολισμό για να υποδεχθεί τους επίσημους προσκεκλημένους και τον απλό κόσμο σε μια γιορτή του γυναικείου μπάσκετ.
Ενεργά στην όλη προσπάθεια θα συμμετάσχει και ο γυναικείος σύλλογος μπάσκετ της Αρτέμιδος, που αθλήτριες του θα τεθούν στην διάθεση των διοργανωτών και θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους επισκέπτες με στόχο μια άψογη φιλοξενία.
Οι διοργανωτές στις 3 μ.μ. την Παρασκευή θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ για τις λεπτομέρειες και την προβολή της διοργάνωσης και σε αυτή θα μιλήσουν και εκπρόσωποι των ομάδων που θα συμμετάσχουν.
Στην επίτιμη επιτροπή της διοργάνωσης είναι ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Παπατόλιας, οι δήμαρχοι Βόλου και Ν. Ιωνίας, κ.κ. Βούλγαρης και Μαβίδης, ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Μιαούλης, ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκος και οι πρόεδροι των Αθλητικών Οργανισμών της ΝΑΜ, του Δήμου Βόλου, του ΕΑΚ και του Δήμου Ν. Ιωνίας, κ.κ. Καρανικόλα, Χαλέβας, Καψιώτης και Σακελλαρίου. Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλήματος και αντιπρόεδρο της ΕΟΚ κ. Βιντζηλαίο, το μέλος της επιτροπής πρωταθλήματος κ. Παπαχαραλάμπους, τον αντιπρόεδρο της ΕΣΚΑΘ κ. Φαρμάκη, τον αντιπρόεδρο του ΑΟΝΑΜ κ. Μεταφτσή, τον αντιπρόεδρο του ΑΟΔΝΙ κ. Κωστόπουλο, τον διευθυντή του ΕΑΚ κ. Κίνη, τον διευθυντή του ΑΟΔΒ κ. Χρήστου, το μέλος της ΕΣΚΑΘ κ. Τζανετόπουλο και την πρόεδρο της Αρτέμιδος κ. Φραγκούλη. Χορηγοί είναι τα Μπαλόνια Γαλάτος και το Μηχανουργείο «Κουτσογιάννη».

Το πρόγραμμα των αγώνων:
ΣΑΒΒΑΤΟ
16.30 Siemens – Εσπερίδες
19.00 Πανιώνιος – Καστοριά
ΚΥΡΙΑΚΗ
16.30 Μικρός τελικός
19.00 ΤΕΛΙΚΟΣ (TV)
Απονομές

Σεμινάριο προπονητών
Παράλληλα με την διοργάνωση του Final 4, θα διεξαχθεί σεμινάριο προπονητών με ομιλητές τους κ.κ. Κωνσταντίνο Κυρατζή, Νικόλαο Μαρίνο, Κωνσταντίνο Μίσσα, Παναγιώτη Αρβανίτη, Νικόλαο Αποστολίδη και Σωτήρη Κοκκινόπουλο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τους προπονητές και τους γυμναστές που θέλουν να το παρακολουθήσουν και καλούνται όλοι τους να δώσουν το παρών.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου:
ΣΑΒΒΑΤΟ
9.00 – 10.15, Αρβανίτης Κ., Δευτερεύοντας αιφνιδιασμός
10.30 -11.45, Κοκκινόπουλος Σ., Επιθετικές κινήσεις ποστ
12.00 -13.15, Μαρίνος Ν., Επιθετικό σύστημα πολλαπλών επιλογών
ΚΥΡΙΑΚΗ
9.00 -10.15 Κυρατζής Κ., Επιθετικό transition και γρήγορες επιθέσεις
10.30-11.45 Αποστολίδης Ν., Αμυντική συνεργασία δύο παικτών
12.00 -13.15 Μίσσας Κ., Προσωπική άμυνα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου