ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλαδική ποδηλατοδρομία ~ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

πανελλαδική-ποδηλατοδρομία-διεκδικ-334638

Ποδηλάτες από κάθε πόλη της Ελλάδας στις 11 Μαΐου «ενώνουν τις φωνές τους» διεκδικώντας καλύτερη ποιότητα ζωής

Ραντεβού για 7η συνεχή χρονιά δίνουν στις 11 Μαΐου, οι ποδηλάτες όλης της Ελλάδας συμμετέχοντας στη φετινή Πανελλαδική Ποδηλατοδρομία.

Οι πόλεις που συμμετέχουν είναι: η Αθήνα, η Αμαλιάδα, το Αργος, ο Βόλος, η Δράμα, το Ηράκλειο, η Ζαχάρω, η Θάσος, η Θεσσαλονίκη, η Ιεράπετρα, τα Ιωάννινα, η Κάρυστος, η Κατερίνη, η Κέρκυρα, η Κοζάνη, η Λαμία, η Λάρισα, το Μεσολόγγι, η Μυτιλήνη, ο Μώλος, ο Αγιος Κωνσταντίνος, τα Καμένα Βούρλα, το Ναύπλιο, η Πάτρα, η Πρέβεζα, η Πτολεμαΐδα, το Ρέθυμνο, η Σκάλα Ωρωπού, τα Τρίκαλα, η Χαλκίδα και η Χίος.

Οπως αναφέρουν οι ίδιοι οι ποδηλάτες είναι η κορυφαία συλλογική πράξη διεκδίκησης της ποδηλατικής κοινότητας για το αυτονόητο, δηλαδή μια αξιοπρεπή ποιότητα ζωής σε όλες της πόλης της Ελλάδας, που θα βασίζεται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουν τις μετακινήσεις.

«Το ποδήλατο, σε συνδυασμό φυσικά με τις συγκοινωνίες, μπορεί να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ποδηλάτες προσθέτοντας ότι η σημερινή κατάχρηση του αυτοκινήτου είναι αποδεδειγμένα καταστροφική τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον.

Η πανελλαδική ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί φέτος για 7η χρονιά σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στόχο έχουν να ενώσουν τις φωνές τους έτσι ώστε να προβάλουν το ποδήλατο ως το μέσο μετακίνησης που μπορεί να λύσει κυκλοφοριακά προβλήματα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής στις πόλεις που έχουν βουλιάξει από τα Ι.Χ.

Οι ποδηλάτες διεκδικούν την αναγνώριση του ποδηλάτου από την πολιτεία και τους κατά τόπους Δήμους ως ισότιμο μέσο μετακίνησης, τον σεβασμό και την προστασία μέσω υποδομών όπως ποδηλατόδρομοι – ποδηλατολωρίδες, δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, χώροι στάθμευσης και τη διευκόλυνση μεταφοράς των ποδηλάτων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος ζητούν την κατασκευή πεζόδρομων, πράξη η οποία ωφελεί όλους, πεζούς, ποδηλάτες, αλλά και τους οδηγούς. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα http://www.podilates.gr.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου