ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει σήμερα το παζάρι του Αλμυρού

ανοίγει-σήμερα-το-παζάρι-του-αλμυρού-851206

Ετοιμη να υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες της είναι η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αλμυρού, η οποία ξεκινάει σήμερα Σάββατο 23 Αυγούστου και θα διαρκέσει για μια εβδομάδα μέχρι και τις 30 Αυγούστου. Φέτος αναμένεται να επισκεφτούν το καθιερωμένο παζάρι περισσότερα από 30.000 άτομα από τη Μαγνησία, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και από όλη την Ελλάδα, καθώς συγκαταλέγεται μέσα στα έξι καλύτερα και περισσότερο επισκέψιμα παζάρια ολόκληρης της Ελλάδας.

Πρόκειται φέτος να υπάρχουν 567 παραπήγματα στα οποία οι έμποροι και οι μικροπωλητές θα μπορούν να διαθέτουν τα εμπορεύματά τους στον κόσμο, 19 σουβλατζίδικα και ένα χαλβατζίδικο, τα οποία θα διαθέτουν χώρο με τραπέζια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Επίσης στο χώρο της εμποροπανήγυρης θα υπάρχουν και δύο εκθέσεις, μια με σκάφη και άλλη μια με τζάκια, μπάρμπεκιου και διάφορες κατασκευές.

Την παράσταση ωστόσο, θα κλέψει το μεγάλο Λούνα Παρκ για το οποίο το ενοίκιο ανέρχεται στα 40.000 ευρώ, και αν μη τι άλλο, θα κλέψει τις καρδιές των «μικρών» επισκεπτών. «Ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα στο πανηγύρι. Μπορεί να φάει, να διασκεδάσει, να χαζέψει στα εμπορικά σταντ. Είναι μια καλή ευκαιρία και για τους οικογενειάρχες, οι οποίοι σίγουρα δε θα φύγουν δυσαρεστημένοι», επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλμυρού.

Ο χώρος που πραγματοποιείται το παζάρι του Αλμυρού είναι αυτός, όπου βρίσκεται η λαϊκή αγορά περιμετρικά του Τεχνικού Λυκείου του Δήμου, ενώ υπάρχουν όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις για την πληρέστερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Στη Νοτιοανατολική πλευρά της εμποροπανήγυρης υπάρχει ήδη παρκινγκ, το οποίο μπορεί να χωρέσει μεγάλο όγκο αυτοκινήτων, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες.

Ο χώρος στον οποίο θα λειτουργεί το παζάρι χωρίζεται σε τέσσερις ζώνες και η κάθε μια έχει διαφορετικό ενοίκιο για τους εμπόρους. Συγκεκριμένα οι τιμές αντιστοιχούν για την πρώτη ζώνη στα 385 ευρώ, για τη δεύτερη ζώνη στα 320 ευρώ, για την τρίτη ζώνη στα 290 ευρώ και για την τέταρτη ζώνη στα 265 ευρώ.

Όπως προαναφέρθηκε το φετινό καθιερωμένο παζάρι αναμένεται να επισκεφτούν περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες, γεγονός το οποίο χαροποιεί το Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγέλη Χατζηκυριάκο. «Περιμένουμε πολύ κόσμο και στο φετινό παζάρι», τονίζει για να προσθέσει. «Ίσως ακόμη και περισσότερους από 30.000 ανθρώπους από κάθε γωνιά της Μαγνησίας και της υπόλοιπης Θεσσαλίας. Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα μας προτιμήσουν ακόμη και από πιο μακρινούς νομούς».

Η εμποροπανήγυρις η οποία ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί σε μια εβδομάδα, θα αποδώσει στο Δήμο περίπου 250.000 με 280.000 ευρώ. «Είναι σίγουρα μια πολύ καλή οικονομική και όχι μόνο ενίσχυση για το δήμο μας, ο οποίος μέσω αυτής γίνεται ακόμη πιο γνωστός ευρύτερα στην Ελλάδα. Πρέπει να σημειώσω ότι έχουν ολοκληρωθεί ήδη όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και εργασίες στο χώρο, με αποτέλεσμα να είναι έτοιμος ο χώρος να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες».

Αξίζει να αναφερθεί πως στο χώρο της εμποροπανήγυρης οι επισκέπτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, καθώς ο χώρος καθ’ όλη τη διάρκεια θα φυλάσσεται από γνωστή εταιρία σεκιούριτι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου