ΤΟΠΙΚΑ

Επεισόδιο στο Τελωνείο Βόλου

επεισόδιο-στο-τελωνείο-βόλου-851206

Με τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου ο Βολιώτης συνταξιούχος εκτελωνιστής Π.Β, 74 ετών, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει και σε μήνυση που κατέθεσε στη Λιμενική Αστυνομία δέχθηκε τη βίαιη επίθεση του 50χρονου συναδέλφου του Β.Κ. την ώρα που βρισκόταν στο εκτελωνιστικό γραφείο του γιου του Γ.Β, το οποίο στεγάζεται στο χώρο του Τελωνείου Βόλου.
Αιτία του πρωτοφανούς επεισοδίου είναι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η αθέμιτη διεκδίκηση πελάτη από πλευράς του 50χρονου εκτελωνιστή, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το θύμα του επεισοδίου.
Χθες το πρωί οι δύο άντρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για το ζήτημα και κατά τα φαινόμενα υπήρξε και φραστική αντιπαράθεση. Στη συνέχεια ο 50χρονος κατέφθασε στο Τελωνείο, όπου ακολούθησε νέα εντονότερη αντιπαράθεση και όπως υποστηρίζει ο 74χρονος που νοσηλεύεται, επικαλούμενος και τους αυτόπτες μάρτυρες-υπαλλήλους του γραφείου του, ο 50χρονος Β.Κ του επιτέθηκε βίαια και του κατάφερε πλήγματα με μπουνιές και κλωτσιές τόσο στο κεφάλι, όσο και στο θώρακα.
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον 50χρονο εκτελωνιστή, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια άτυχη στιγμή, εγώ απλά επισκέφθηκα το γραφείο, προκειμένου να ζητήσω εξηγήσεις γιατί στην προηγούμενη τηλεφωνική μας επικοινωνία ο συνάδελφος με είχε βρίσει χυδαία. Πάντως εγώ δεν τον χτύπησα. Μπορεί να συγχύστηκε, να γλίστρησε και να έπεσε. Κάποια θέματα επαγγελματικού ανταγωνισμού δεν είναι ανάγκη να παίρνουν τέτοια τροπή», περιορίστηκε να δηλώσει ο εκτελωνιστής που κατηγορείται από το συνάδελφό του.
Επίσης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μίλησε ο πρόεδρος των εκτελωνιστών νομού Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Μαντούδης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο επεισόδιο στον κλάδο μας και μας προκαλεί λύπη και οδυνηρή έκπληξη. Εκτιμώ ότι ο συνάδελφος πρέπει να χτυπήθηκε, διότι επισκεπτόμενος το γραφείο του είδα αίματα στο χώρο. Ελπίζω να είναι το τελευταίο περιστατικό με δεδομένο ότι είμαστε 22 εκτελωνιστές όλοι κι όλοι και τέτοια γεγονότα αμαυρώνουν την εικόνα του κλάδου».
Να σημειωθεί ότι ο γιος του συνταξιούχου εκτελωνιστή, επίσης εκτελωνιστής, κ. Γ.Β. δήλωσε χθες το βράδι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο πατέρας του που νοσηλεύεται «εκτός από τα τραύματα στο κεφάλι και στο θώρακα έχει να αντιμετωπίσει και τη ραγδαία άνοδο της αρτηριακής πίεσής του, αφού είναι λογικό στην ηλικία του ένα τόσο σοβαρό επεισόδιο να τον διαταράσσει ψυχολογικά».
Χθες αργά το απόγευμα ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας επισκέφθηκε το γραφείο, όπου έγινε το επεισόδιο, έλαβε καταθέσεις και πήρε φωτογραφίες από το χώρο, προκειμένου να προχωρήσει την υπόθεση. Επίσης αναμένεται και η ιατροδικαστική έκθεση που θα προσδιορίσει τα ακριβή αίτια του τραυματισμού του 74χρονου συνταξιούχου εκτελωνιστή Π.Β, ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις των οικείων του θα παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον για ένα διήμερο.
Τέλος επισημαίνεται ότι έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου μετά την κατάθεση της μήνυσης, με αρμοδιότητα της Λιμενικής Αστυνομίας και όχι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, αφού το επεισόδιο σημειώθηκε στο χώρο του λιμανιού. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Λιμενική Αστυνομία Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου