ΤΟΠΙΚΑ

Η Δήμητρα Γαλάνη αρωγός του Π. Θ.

η-δήμητρα-γαλάνη-αρωγός-του-π-θ-851206

Συναυλία θα πραγματοποιήσει η Δήμητρα Γαλάνη το Σάββατο 30 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο χώρο της Μονής Αγίου Νικολάου Πάου Αργαλαστής. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση την πρόσκληση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σηματοδοτώντας με την παρουσία της την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να φιλοξενήσει σπουδαίους καλλιτέχνες, οι οποίοι ζουν σημαντικό μέρος της ζωής τους στο Πήλιο. Η συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη εντάσσεται στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει στη Μονή Πάου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Στο μεταξύ, στον ίδιο χώρο πραγματοποιείται workshop με πρωτοβουλία του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο διάστημα από 18 – 28 Αυγούστου 2008 μεταξύ καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου μας θα επιχειρηθεί μια υποκειμενική ανάγνωση του τόπου. Τα αποτελέσματα του workshop θα αποτελέσουν το υλικό της έκθεσης και των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν από 28 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου.
To Workshop – Έκθεση Territual Paoju φιλοδοξεί να επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι με διαφορετικούς συμμετέχοντες. Ένας από τους στόχους του είναι να παραχθεί ένα εκδοτικό υλικό που θα αποτελεί περιουσία της μονής. Η Επιμέλεια είναι του Αλέξανδρου Ψυχούλη και τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ.
Στην συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν οι: Μαρία Παπαδημητρίου (Εικαστικός, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΠΘ), Ζάφος Ξαγοράρης (Εικαστικός, Επίκουρος Καθηγητής ΑΣΚΤ),
Παντελής Χανδρής (Εικαστικός, Λέκτορας ΑΣΚΤ), Θάνος Σταθόπουλος (Συγγραφέας, εκδότης του εικαστικού περιοδικού Kaput), Ζήσης Κοτιώνης (Αρχιτέκτονας, αναπληρωτής Καθηγητής Π.Θ.),
Φοίβη Γιαννίση (Αρχιτέκτονας Λέκτορας Π.Θ.), Νάντια Καλαρά (Εικαστικός, Διδάσκουσα 407, Π.Θ.), Μαίρη Ζυγούρη (Εικαστικός), Μαρία Χατζηνικολάου (Εικαστικός), Ανδρέας Πλατής (Φοιτητής Αρχιτεκτονικής ΠΘ.), Αλκυόνη Μπουχαλάκη (Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής Π.Θ.), Σοφία Ντόνα (Αρχιτέκτονας), Τζελίνα Πάλλα (Εικαστικός) και Ηλέκτρα Μπάδα (Ανθρωπολόγος).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου