ΤΟΠΙΚΑ

Πώς θα αξιοποιηθεί η δημοτική περιουσία

πώς-θα-αξιοποιηθεί-η-δημοτική-περιουσ-337233

«Το πρόγραμμά μας δίνει απόλυτα σαφείς κατευθύνσεις», τονίζει ο Απ. Παπατόλιας

«Η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας πρέπει να γίνει συστηματικά, με σχέδιο και χωρίς καθυστερήσεις». Γι’ αυτό, όπως είπε ο υπεύθυνος προγράμματος του Συνδυασμού «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», Απόστολος Παπατόλιας, «το πρόγραμμά μας δίνει απόλυτα σαφείς κατευθύνσεις».

Ο ίδιος συνέχισε:

«Θαολοκληρωθεί η ηλεκτρονική καταγραφή και αρχειοθέτηση των δημοτικών ακινήτων, με πλήρη στοιχεία, με βάση την αρχική καταγραφή πάνω από 1.200 ακινήτων της διάσπαρτης δημοτικής περιουσίας και την ένταξή τους σε ενιαία βάση δεδομένων.

Η αξιοποίησή τους θα γίνει με βάση τη μελέτη αξιολόγησης των δημοτικών ακινήτων και τη διάκρισή τους σε 3 κατηγορίες:

  • Ακίνητα, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις Δημοτικές Υπηρεσίες για ιδιόχρηση, εξοικονομώντας σημαντικά ποσά από ενοίκια. Προχωρούμε στην ανταλλαγή ακινήτων με το Νοσοκομείο Βόλου, με στόχο να ανεγερθεί πρότυπο Στέκι Παιδιού. Προχωρούμε άμεσα στη μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο στη Νέα Ιωνία.
  • Ακίνητα που ενισχύουν το κοινωνικό έργο του Δήμου και παραχωρούνται σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (αγροκτήματα σε ευπαθείς ομάδες, καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε ανέργους, κτήρια για στέγαση των δραστηριοτήτων Κοινωνικών Επιχειρήσεων).
  • Ακίνητα που προσφέρονται για επενδύσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα. Από εκατοντάδες ακίνητα επιλέχθηκαν, ως πλέον ενδιαφέροντα, μερικές δεκάδες και από αυτά, τα 15 προσφορότερα προς αξιοποίηση από επενδυτές για τουριστικές ή άλλες επενδύσεις. Ετοιμάζονται επενδυτικοί φάκελοι για το καθένα και ακολουθεί πρόγραμμα προώθησης με ανοιχτή πρόσκληση σε επενδυτές.

Αυτό είναι ένα συγκροτημένο και σαφές πρόγραμμα αξιοποίησης, μακριά από τις θολές και συγκεχυμένες προσεγγίσεις που προτείνουν άλλες παρατάξεις. Αλήθεια, ο κ. Πατσιαντάς, που κάνει κι αυτός λόγο για αξιοποίηση, έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει ή απλώς αντιγράφει αμήχανα τους τίτλους που έχουμε ήδη προτείνει, όπως π.χ. συνέβη και με τις θέσεις μας για το κυκλοφοριακό;»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου