ΤΟΠΙΚΑ

Με καθυστέρηση 39 ετών ~ ΤΟ ΤΕΒΕ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ …ΛΥΠΗΤΕΡΗ!

με-καθυστέρηση-39-ετών-το-τεβε-του-εστει-337746

Απίστευτη γραφειοκρατία καταγγέλλει ηλικιωμένος λογιστής

Μετά από 39χρόνια από το οριστικό κλείσιμο των βιβλίων του στο ΤΕΒΕ συνταξιούχος διοικητικός υπάλληλος έλαβε ειδοποιητήριο από το περιφερειακό Τμήμα του ΟΑΕΕ στο Βόλο ότι χρωστάει 520 ευρώ!

Ο 68χρονος κάτοικος Ευξεινούπολης Αλμυρού δεν πίστευε στα μάτια του όταν έλαβε το ειδοποιητήριο του ΟΑΕΕ, που προφανώς στάλθηκε από λάθος και που του έδινε προθεσμία για αποπληρωμή της δήθεν οφειλής μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2014.

Είχε σταματήσει να εργάζεται ως οπωροπώλης στον Αλμυρό από το 1975 οπότε και έκλεισε τα βιβλία του στην Εφορία, ήσυχος ότι δεν έχει καμία οικονομική εκκρεμότητα στο Κράτος.

Ο 68χρονος μετακόμισε στην Αθήνα και άλλαξε επάγγελμα. Συνταξιοδοτήθηκε από το ΙΚΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% το 2006 οπότε σταμάτησε να απασχολείται ως διοικητικός υπάλληλος.

Και όμως από τις αρχές Μαρτίου -που έλαβε το ειδοποιητήριο- μέχρι και σήμερα δεν έχει πάρει απάντηση από το ΤΕΒΕ τι ακριβώς συνέβη. Συνταξιούχος λογιστής που προσφέρθηκε να τον βοηθήσει δεν κατάφερε να πάρει επίσημη απάντηση από το περιφερειακό Τμήμα στο Βόλο.

Ούτε τα 80χρόνια ζωής του συνταξιούχου λογιστή ούτε η κατά 67% αναπηρία του συνταξιούχου διοικητικού υπαλλήλου απ’ ότι φαίνεται έκαμψαν την υποχρέωση για αυστηρή τήρηση του Νόμου που φέρει ο προϊστάμενος του ΤΕΒΕ.

Όπως κατήγγειλε ο 80χρονος τρεις επισκέψεις στο ΤΕΒΕ, εκ των οποίων οι δύο στο Βόλο για τη διεκπεραίωση μίας δουλειάς που πιθανότατα αφορά και σε λάθος των Υπηρεσιών και δεν έφτασαν για να λυθεί το ζήτημα.

Ο ηλικιωμένος άνδρας υπογράμμισε ότι ο προϊστάμενος του ΤΕΒΕ στο Βόλο αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση και τον προέτρεψε είτε να επισκεφτεί εκ νέου την Υπηρεσία με εξουσιοδότηση είτε ο 68χρονος να υποβάλει αίτημα μέσω ΚΕΠ.

Μάλιστα ο 80χρονος υποστήριξε ότι ο προϊστάμενος τον πρόσβαλε κιόλας αφού του ζητούσε επιτακτικά να αποχωρήσει. Είναι δυνατόν, αναρωτιέται, να λειτουργεί έτσι μία Υπηρεσία. «Είναι δυνατόν να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας για ένα τόσο απλό θέμα» καταλήγει.

Κ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου