ΤΟΠΙΚΑ

Οριστικά και αμετάκλητα περικοπές απαιτεί η ΑΓΕΤ

οριστικά-και-αμετάκλητα-περικοπές-απ-337812

Η διοίκηση ρίχνει το μπαλάκι στα σωματεία…

Χωρίς να κάνει βήμα πίσω από την απαίτησή της για περικοπές η ΑΓΕΤ Ηρακλής χθες επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα σωματεία του Ομίλου μετά και τις απορριπτικές αποφάσεις των εργαζομένων στις γενικές συνελεύσεις όπου καταψήφισαν στο σύνολό της την προηγούμενη πρόταση.

Μέσα σε μία ώρα η ΑΓΕΤ Ηρακλής και στη χθεσινή διαπραγμάτευση κατέθεσε την οριστική και «αμετάκλητη» όπως χαρακτηρίστηκε από τα στελέχη της πρόταση, η οποία δεν απέχει πολύ από την προηγούμενη και η οποία στο σύνολό της περιλαμβάνει περικοπές, απλά με μία πρώτη προσέγγιση, αυτές «μεταφέρονται» σε άλλους τομείς .

Παραμένει ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η επιμονή της εταιρείας να καταργήσει έκτακτα επιδόματα, με ισχύ όμως της απόφασης από τον Απρίλιο και όχι τον Ιανουάριο και παράλληλα δεσμεύεται ότι θα συγκροτηθεί φέτος η επιτροπή για την οποία είχε δεσμευτεί πέρυσι αλλά δεν υλοποιήθηκε, που θα εξετάσει ένα – ένα τα επιδόματα για να υπάρχει αναθεώρηση και επαναδιατύπωσή τους.

Τα σωματεία διαβλέποντας την εμμονή της εταιρείας επιφυλάχτηκαν να τοποθετηθούν και όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές θα ζητήσουν εκ νέου εξουσιοδότηση για τις περαιτέρω κινήσεις τους από τους ίδιους τους εργαζόμενους σε νέες συνελεύσεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το βασικό επιχείρημα για τους εργαζόμενους είναι και τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η ΑΓΕΤ Ηρακλής σύμφωνα με τα οποία ο όμιλος Εταιρειών ΑΓΕΤ Ηρακλής ανακοίνωσε πωλήσεις ύψους 235,1 εκατ. ευρώ το 2013, αυξημένες κατά 3,1%, σε σύγκριση με 228,1 εκατ. ευρώ το 2012 καθώς ανήλθαν σε 210,6 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,4%, σε σύγκριση με 201,7 εκατ. ευρώ το 2012.

Το γενικότερο κλίμα πάντως είναι επιβαρυμένο με την σκληρή στάση των τσιμεντοβιομηχάνων απέναντι στην κλαδική σύμβαση, αλλά και των εξελίξεων που δρομολογούνται μετά την απόφαση συγχώνευσης της LAFARGE με την HOLCIM.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου