ΤΟΠΙΚΑ

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις Πανελλήνιες

πυρετώδεις-προετοιμασίες-για-τις-παν-337875

Ορίζονται επιτροπές και επιτηρητές πριν την πρεμιέρα των εξετάσεων στις 28 Μαΐου

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η προετοιμασία για τη διεξαγωγή των πανελληνίων εξετάσεων στο Νομό, που θα ξεκινήσουν όπως είναι γνωστό στις 28 Μαΐου.

Ηδη έχουν οριστεί τα 19 εξεταστικά κέντα που θα λειτουργήσουν για τις ανάγκες διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων.

Συγκεκριμένα ως εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν τα 1ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο και 8ο Γενικά Λύκεια Βόλου, τα 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια Ν. Ιωνίας και τα Γενικά Λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Αυτές τις ημέρες ορίζονται οι λυκειακές επιτροπές και οι επιτηρητές, αλλά και το εξεταστικό κέντρο όπου οι μαθητές θα δώσουν εξετάσεις για το ειδικό μάθημα των αγγλικών και το οποίο θα είναι ή το 2ο ΓΕΛ ή το 3ο ΓΕΛ Βόλου.

Στις Πανελλήνιες θα λάβουν μέρος 1.412 υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας. Από αυτούς οι 1.196 είναι τελειόφοιτοι και 216 είναι οι υποψήφιοι παρελθόντων ετών που θα ξαναδοκιμάσουν, με στόχο την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν.

Σημειώνεται ότι και φέτος, η πλειονότητα των υποψηφίων, ανήκει στη θεωρητική κατεύθυνση. Από τη θεωρητική κατεύθυνση θα δώσουν γραπτές εξετάσεις 538 υποψήφιοι, 201 από τη θετική, 182 από την τεχνολογική 1 και 491 από την τεχνολογική 2.

Εντός των ημερών μάλιστα οι υποψήφιοι θα παραλάβουν τα Δελτία Εξεταζομένου, με τα οποία θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα τις ημέρες των εξετάσεων. Μέσα στον Ιούνιο θα παραλάβουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου, διαδικασία που θα γίνει περίπου στα μέσα Ιουνίου έως αρχές Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα μαθήματα του σχολικού έτους 2013 – 2014 λήγουν στις 21 Μαΐου και την Τετάρτη 28 Μαΐου, ξεκινά η δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων που θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου.

Η πρεμιέρα της γραπτής εξέτασης, θα γίνει με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου