ΤΟΠΙΚΑ

«Γαλάζιες» πιέσεις για τον Παυλίδη

γαλάζιες-πιέσεις-για-τον-παυλίδη-851206

Την οδό της ανεξαρτητοποίησης δείχνουν απερίφραστα πλέον κυβερνητικά στελέχη προς τον πρώην υπουργό Αιγαίου Αρ. Παυλίδη, ο οποίος πάντως επιμένει «ούτε ανεξαρτητοποίηση, ούτε παραίτηση, ούτε απομάκρυνση».
Μιλώντας στο Mega ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ανοιχτά, χωρίς να αφήσει περιθώριο για παρανοήσεις, ότι η ανεξαρτητοποίηση θα διευκόλυνε την κυβέρνηση.
«Προσωπικά πιστεύω ότι θα είχα προς το παρόν ανεξαρτητοποιηθεί, χωρίς βεβαίως να άρω την εμπιστοσύνη μου προς την κυβέρνηση, διότι πιστεύω ότι αυτή η πρακτική θα διευκόλυνε όλους» είπε ο κ. Χατζηδάκης.
Αλλα κυβερνητικά στελέχη εξακολούθησαν να κρατούν αποστάσεις, αποφεύγοντας δημόσιες δηλώσεις για την υπόθεση.
«Το ζήτημα βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και ερευνάται. Και μάλιστα με πρωτοβουλία του κ. Παυλίδη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» περιορίστηκε να δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Β. Μεϊμαράκης.
Ακόμη πιο φειδωλός ήταν ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρ. Σπηλιωτόπουλος: «Αυτά δεν είναι της αρμοδιότητάς μου», απάντησε σε ερώτηση για το θέμα.
«Ελπίζουμε [ο πρωθυπουργός] να μην επαναλάβει την φαρσοκωμωδία Κουκοδήμου στην υπόθεση Παυλίδη, διότι αυτό θα ξεπεράσει κάθε μέτρο υποκρισίας» σχολίασε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι στιγμής, πάντως, κανείς από το πρωθυπουργικό γραφείο δεν έχει ζητήσει ανεξαρτητοποίηση από τον πρώην υπουργό Αιγαίου. Προς το παρόν η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί ο σχετικός εισαγγελικός φάκελος δεν έφτασε στη Βουλή.
Το χειρισμό που έγινε υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Χατζηγάκης.
«Η όλη διαδικασία της υποθέσεως είναι απόλυτα σύννομη» είπε ο κ. Χατζηγάκης για το ότι ο σχετικός φάκελος της Εισαγγελίας Ρόδου δεν έφτασε στη Βουλή, καθώς από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κρίθηκε ότι «τα καταγγελλόμενα δεν στοιχειοθετούσαν την οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη σε βάρος του κ. Παυλίδη»
«Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κονταξής ενήργησε βάσει της εγκυκλίου Λινού -του εισαγγελέως, τότε, του Αρείου Πάγου- ο οποίος έβγαλε αυτήν την εγκύκλιο για να περιορίσει τις προσφυγές στη Βουλή το 2003, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Χατζηγάκης.
«Oι 15 επουσιώδεις υποθέσεις που εστάλησαν στην Βουλή, οι περισσότερες κατά τα έτη 2004-2005 και 2006, υπογραμμίζουν ακριβώς την χρησιμότητα της εγκυκλίου του κ. Λινού και την αξία της εφαρμογής της. Ασφαλώς στα χρόνια αυτά υπήρξαν και σοβαρές υποθέσεις που εστάλησαν στο Κοινοβούλιο και για τις οποίες ακολουθήθηκε η αναγκαία νόμιμη διαδικασία» ήταν η απάντηση του κ. Χατζηγάκη.
«Ο κ. Χατζηγάκης δεν απάντησε σε όσα είπε ο κ. Ρόβλιας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου και κάλεσε επιπλέον τον υπουργό να «απαντήσει αν υπάρχουν και άλλες δικογραφίες που αφορούν σε υπουργούς και αντί να έλθουν στην Βουλή σταμάτησαν στον Αρειο Πάγο και ποιες είναι».
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρέπει να απαντήσει «με ποια λογική θεωρεί ότι η προστασία του κύρους της κυβέρνησης είναι σημαντικότερη από την προστασία του κύρους της Δικαιοσύνης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου