ΤΟΠΙΚΑ

Νίκησε τον Πανιώνιο με 2-1

νίκησε-τον-πανιώνιο-με-2-1-851206

Βελτιωμένος παρουσιάστηκε στο χθεσινό δεύτερο μεγάλο φιλικό του Αυγούστου ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι μετά την ήττα από τη Λάρισα επικράτησαν του Πανιωνίου με 2-1 με τέρματα των Διαμάντη και Γκαρσία.

Εμπιστοσύνη στο 4-3-3
Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του στο χθεσινό φιλικό αγώνα ο Γιόζεφ Μπουμπένκο. Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων χρησιμοποίησε τον Βεζυρίδη στην θέση του τερματοφύλακα, ενώ στην αμυντική τετράδα βρέθηκαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Γεροντίδης, Κατσικάς, Κοντέων, και Ραγκουέλ. Στην μεσαία γραμμή ανασταλτικά και ταυτόχρονα δημιουργικά καθήκοντα είχαν οι Στεφανίδης, Μάγερνικ και Γουσούλης. Στην επίθεση ως δεξιός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε ο Ιωάννου και αντίστοιχο ρόλο στα αριστερά είχε ο Ιακωβάκης ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Αργεντίνος Ράμι. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα είχε ερυθρόλευκο χρώμα, όταν με την συμπλήρωση 8 λεπτών ο Ιακώβακης έκανε τη σέντρα με στόχο τον Ιωάννου. Ο τελευταίος έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Χετεμάι με κόντρα έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 24ο λεπτό και πάλι ο Ιωάννου ήταν αυτός που απείλησε τους Νεοσμυρνιώτες, όταν ο Ράμι έβγαλε με ωραία μπαλιά τον συμπαίκτη του απέναντι από τον Κρέσιτς, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των κυανέρυθρων. Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Πανιωνίου ήρθε στο 37ο λεπτό με τον Φακίνο να κάνει σέντρα από τα δεξιά με στόχο τον Σιόβα. Ο αριστεροπόδαρος μέσος έκανε το κοντρόλ και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Βεζυρίδη που δεν ανησύχησε. Ένα λεπτό πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Γεροντίδης έκανε σέντρα από τα δεξιά ο Ράμι πήρε την κεφαλιά, κάνοντας παράλληλα πάσα στον Ιωάννου που για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε να σουτάρει με την άμυνα του Πανιωνίου να διώχνει με τον Μπερτέ.

Το γύρισε σε 4-4-2
Στην επανάληψη ο Γιόζεφ Μπουμπένκο προχώρησε σε αλλαγές στο σχήμα και μετέτρεψε το 4-3-3 σε 4-4-2. Ο Θέμελης πήρε τη θέση του Βεζυρίδη και στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Γεροντίδης, Δήμας, Κατσικάς και Γουσούλης. Στην μεσαία γραμμή ο Μάγερνικ ήταν το μοναδικό αμυντικό χαφ, ο Σκαρτσίλας έπαιξε στα δεξιά και ο Γκαρσία στα αριστερά. Πίσω από το επιθετικό δίδυμο που ήταν οι Μιχάλης και Ιωάννου κινούνταν ο Στεφανίδης. Στο 53ο και 54ο λεπτό ο Πανιώνιος απείλησε με δύο μακρινά σουτ των Καπετάνου και Σιόβα. Ο Ολυμπιακός μετά από 15 λεπτά παιχνιδιού ακινητοποίησε την άμυνα του Πανιωνίου, όταν ο Γκαρσία σέντραρε από τα αριστερά ο Ιωάννου έσπασε στον Μιχάλη που με μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς, αναγκάζοντας τους 1.000 περίπου φιλάθλους να χειροκροτήσουν. Τελικά το σκορ άνοιξε στο 72’ με τον Διαμάντη, ο οποίος είχε περάσει στην θέση του Ιωάννου στο 66’. Ο νεαρός επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου μετά από τραγικό λάθους του Μπερτέ και με αριστερό πλασέ έκανε το 1-0. Οι κυανέρυθροι απάντησαν με τον Σιαλμά να βγαίνει απέναντι από τον Θέμελη στο 75΄και να σκοράρει με πλασέ με την μπάλα να καταλήγει βασανιστικά στο βάθος της εστίας, αφού ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού στην προσπάθειά του να σώσει τον κίνδυνο την ακούμπησε με το σώμα του. Οι φιλοξενούμενοι δεν έμειναν μιας και ο Καπετάνος ένα λεπτό μετά από την ισοφάριση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με αριστερό σουτ από πλάγια θέση δεξιά εκτός περιοχής. Τελικά ότι δεν κατάφερε ο Καπετάνος, πέτυχε ο Γκαρσία αλλά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και με ζυγισμένο αριστερό σουτ νίκησε τον Κρέσιτς που δεν πρόλαβε να αντιδράσει έγκαιρα, βλέποντας την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή του γωνία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπουμπένκο): Βεζυρίδης (46’Θέμελης), Γεροντίδης, Ραγκουέλ (46’Σκαρτσίλας), Κοντέων (46’Δήμας), Κατσικάς, Στεφανίδης, Μάγερνικ, Ιακωβάκης (46’Γκαρσία), Γουσούλης (88’Λιόλιος), Ιωάννου (66’Διαμάντης), Ράμι (46’ Μιχάλης)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(Λίνεν): Κρέσιτς, Μπέρτε, Ντρσέκ, Φακίνος (72’ Γκιτσάλης), Χετεμάι, Σανταμούρης, Ριμπέιρο (68’Φουντουκίδης), Σιόβας (78’ Αναστασόπουλος), Καπετάνος, Κόντι, Σιαλμάς.

Δήλωσαν μετά το ματς
Γιόζεφ Μπομπένκο: «Ο Πανιώνιος μπορεί να μην έπαιξε με βασικούς όμως πολλές φορές αυτοί που παίζουν έχουν μεγαλύτερη όρεξη για ποδόσφαιρο και τα δίνουν όλα. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ποιο ποδόσφαιρο θέλουμε να παίξουμε και αυτό θέλει επιθετικό ρυθμό, πίεση αλλά και φάσεις πολλές, όπως θέλει και ο κόσμος. Μερικά από αυτά μας βγήκαν σήμερα μερικά όχι. Πρέπει να δουλέψουμε και άλλο στην επίθεση. Είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε ένα μήνα μπροστά μας για να βελτιωθούμε».
Εβαλντ Λίνεν: «Θέλαμε να δώσουμε χρόνο σε παίκτες που βρίσκονται στην 2η γραμμή γιατί και αυτοί μας είναι χρήσιμοι. Παίκτες όπως ο Μπερτέ ας πούμε ο οποίος λείπει τον τελευταίο μισό χρόνο με τραυματισμούς. Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας στο Α’ Μέρος αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένος στο πρώτο μισάωρο του Β’. Στο τελευταίο τέταρτο είχαμε καλούς συνδυασμούς, αλλά δεχτήκαμε ένα ανόητο γκολ μετά από λάθος του Μπερτέ. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν είμαστε προσεκτικοί και δεχτήκαμε και το δεύτερο γκολ. Πάντως, έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με μία εξαιρετική ομάδα της Β Εθνικής, στην οποία ευχόμαστε καλή πορεία στο πρωτάθλημα».

Το Σάββατο η συνέχεια
Το Σάββατο 23 του μήνα οι παίκτες του Γιόζεφ Μπουμπένκο, συνεχίζοντας τα δυνατά τεστ θα αντιμετωπίσουν τον Ηρακλή, ενώ αυτά κλείνουν στις 7 Σεπτέμβρη με την ΑΕΚ να επισκέπτεται το Πανθεσσαλικό. Μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης θα δοθεί και μεγάλη συναυλία με την παρουσία γνωστών καλλιτεχνών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου