ΤΟΠΙΚΑ

Στόχος η βελτίωση του αλιευτικού καταφύγιου Χορευτού

στόχος-η-βελτίωση-του-αλιευτικού-κατα-339996

Τόνισε η Μ. Σαμαρά σε συνάντηση με το Σύλλογο Παράκτιων Επαγγελματιών Αλιέων Βόλου

Η επικεφαλής του συνδυασμού Αυτοδιοκητική Συνεργασία και υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Μαρία Σαμαρά, πραγματοποίησε συνάντηση με το Σύλλογο Παράκτιων Επαγγελματιών Αλιέων Βόλου.

Οπως τόνισε η κ. Σαμαρά στη διάρκεια της συνάντησης «στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, δραστηριοποιούνται επαγγελματικά πάνω από είκοσι αλιευτικά σκάφη και προτεραιότητα του συνδυασμού μας είναι η στήριξη και η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων τους. Για τον λόγο αυτό έγινε διεξοδική συζήτηση όπου παρατέθηκαν τα προβλήματα του κλάδου τους καθώς και οι προτάσεις τους».

Επίσης συζητήθηκε η βελτίωση του Αλιευτικού καταφυγίου του Χορευτού, ώστε τα σκάφη να μπορούν να ελλιμενίζονται στην περιοχή και να μην καταφεύγουν σε άλλα αλιευτικά καταφύγια της Μαγνησίας.

Αναλυτικότερα, έγινε συζήτηση για την αδειοδότηση του λιμανιού, και την ένταξη του έργου σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι για την υλοποίηση του έργου, το οποίο θα αναβαθμίσει την περιοχή του Χορευτού. Επιπλέον τέθηκε το θέμα της μελέτης για οριοθέτηση του αιγιαλού κάτω από το campingτου Χορευτού και η λήψη άδειας από την Κ.Ε.Δ. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε διάλογος για την απομάκρυνση της άμμου από το δρόμο του λιμανιού και της τοποθέτησης βρύσης στο λιμάνι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου