ΤΟΠΙΚΑ

Ασκηση σε εγκαταστάσεις βιοντίζελ

ασκηση-σε-εγκαταστάσεις-βιοντίζελ-340023

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 9 Μαΐου

Στις 9.30 το πρωί, στις 9/5/2014, κατά την παραλαβή – πλήρωση καυσίμων σε βυτιοφόρο όχημα, εκδηλώνεται πυρκαγιά στον χώρο φορτοεκφόρτωσης καυσίμων της εγκατάστασης αποθήκευσης και διακίνησης βιοντίζελ της εταιρείας ELIN- Βιοκαύσιμα στην περιοχή της Β’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, λόγω ανάπτυξης στατικών φορτίων. Πρόκειται για το σενάριο της νέας άσκησης που θα πραγματοποιήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Σύμφωνα με το σενάριο, από την εκδήλωση της πυρκαγιάς προκύπτει άμεσος κίνδυνος για το χώρο της φορτοεκφόρτωσης, για τις παρακείμενες δεξαμενές αποθήκευσης βιοντίζελ, καθώς και τις δεξαμενές μείγματος μεθανόλης και άλλων χημικών που βρίσκονται σε κοντινό χώρο, στο σημείο εκδήλωσης του συμβάντος.

Αμέσως ενεργοποιείται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης της εγκατάστασης, το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την άμεση ειδοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την κινητοποίηση της εταιρείας μέσω των ομάδων πυροπροστασίας των εργαζομένων που διαθέτει, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον περιορισμό και τη καταστολή του συμβάντος.

Στην άσκηση συμμετέχουν Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, Πυροσβεστική Υπηρεσία ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, η ομάδα πυροπροστασίας της επιχείρησης, ΕΚΑΒ, ΕΛ.ΑΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου