ΤΟΠΙΚΑ

Αλλαγή πλεύσης συστήνει στην κυβέρνηση

αλλαγή-πλεύσης-συστήνει-στην-κυβέρνη-851206

Βαρύ πολιτικό λάθος που επιβεβαιώνει την ανωριμότητα του Γ. Παπανδρέου να ηγηθεί μεγάλου κόμματος εξουσίας χαρακτηρίζει ο Κων.Μητσοτάκης την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, γεγονός που σημειώνει ότι αλλάζει τα δεδομένα και επιβάλλει στη Νέα Δημοκρατία αλλαγή γραμμής.
Σε γραπτή του δήλωση ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ καλεί την κυβέρνηση «να διευρύνει σημαντικά τις προτάσεις της για τα αναθεωρημένα άρθρα, περιλαμβάνοντας και αυτά που το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά προτείνουν». Ζητεί να περιληφθούν προτάσεις για τη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών και την αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος περί ποινικής ευθύνης υπουργών.
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως «πρέπει απαραιτήτως -σχετικές είναι και οι προτάσεις του Γιώργου Αλογοσκούφη- να περιλάβει τα άρθρα για τη διαχείριση των Δημοσίων Οικονομικών ώστε να αντιμετωπιστεί, το καυτό πρόβλημα των ελλειμμάτων και του Δημοσίου χρέους.
»Σχετική είναι και η πρότασή μου, εγγύηση εκ μέρους του κράτους να εγκρίνει μόνο η Βουλή. Προπαντός όμως, μαζί με το θέμα της βουλευτικής ασυλίας, να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ντροπή του δημόσιου βίου που είναι το ισχύον καθεστώς περί ποινικής ευθύνης των υπουργών»
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επισημαίνει: Αναμένω από τον πρόεδρο της ευβερνήσεως και αρχηγό του κόμματός μας του οποίου την αδιαπραγμάτευτη στάση έναντι της διαφθοράς και της διαπλοκής τιμώ, να δώσει τέλος σ αυτή τη θλιβερή εκκρεμότητα. Το οφείλει στην παράταξη της οποίας ηγείται, το οφείλει στην συντριπτική πλειοψηφία των τιμίων Ελλήνων πολιτικών».
Επικρίνει τον Γιώργο Παπανδρέου για την αποχώρηση από τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Μιλά για βαρύ πολιτικό λάθος που επιβεβαίωσε την εντύπωση ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου δεν είναι ώριμος για την αρχηγία μεγάλου κόμματος εξουσίας.
Και περαιτέρω αναφέρει: «Η δήλωση του Γεωργίου Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μετάσχει στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος ούτε στην προσεχή Βουλή, μόνο ως παραδοξολογία πρέπει να θεωρηθεί και καλόν είναι να ξεχαστεί το ταχύτερον.
»Στο σημερινό κόσμο που μιας μέρας καθυστέρηση, των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων είναι ζημιά, δεν ρίχνεις με τόση ευκολία τον τόπο δέκα χρόνια πίσω. Και ακόμη πιστεύω βαθύτατα, ότι υπάρχουν πολλές διατάξεις, με πρώτη την περί ποινικής ευθύνης των υπουργών όπου θα πετύχουμε ευρύτατη συναίνεση».
Πάντως, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος, απέκλεισε εμμέσως νέες προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση, σημειώνοντας ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης έχουν ήδη κατατεθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου