ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικές παρεμβάσεις για τις «Ασπρες Πεταλούδες»

σημαντικές-παρεμβάσεις-για-τις-ασπρ-341750

Επίσκεψη Απόστολου Παπατόλια στο Ιδρυμα

Οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παπατόλιας Απόστολος πρώην Νομάρχης, Νάνος Δημήτριος ηθοποιός και Γιαλίδη Ευαγγελία δικηγόρος και εθελόντρια στο Ιδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες», κατά την επίσκεψή τους στο Ιδρυμα συζήτησαν με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα και τις δράσεις του Ιδρύματος. Αναγνωρίστηκε η σημαντική δουλειά που γίνεται στον τομέα της διοίκησης και της αποτελεσματικής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία, που λειτουργεί προς όφελος των 50 περιθαλπόμενων, οι οποίοι επί 24ώρου βάσεως διαβιούν στις εγκαταστάσεις του.

Τα στελέχη της «Επιλογής Ευθύνης» συζήτησαν επίσης με το Πρόεδρο του Ιδρύματος κ. Μπακαλιάνο Αθανάσιο, καθώς και την Επιστημονική και τη Διοικητική Ομάδα για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ ενημερώθηκαν και για το πρωτοποριακό επιστημονικό έργο, που παράγεται από το Ιδρυμα.

Από την πλευρά του κ. Παπατόλια τέθηκαν ζητήματα σχετικά με παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της πρόσβασης και της βελτίωσης των συνθηκών ασφαλείας στη λειτουργία του Ιδρύματος.

Από τη Διοίκηση του Ιδρύματος τέθηκε το θέμα της γέφυρας που επί 10ετίες ταλαιπωρεί τόσο τους διαβιούντες, οι οποίοι σε έκτακτες ανάγκες πρέπει να μεταβούν στο Νοσοκομείο, όσο και τους συμπολίτες μας, που δυσκολεύονται να επισκεφθούν το Ίδρυμα. Τέλος αναδείχθηκε το θέμα του ηλεκτροφωτισμού των δρόμων γύρω από το Ίδρυμα, το οποίο πρέπει άμεσα να επιλυθεί.

Ο Απόστολος Παπατόλιας, εκπροσωπώντας την «Επιλογή Ευθύνης» δήλωσε ότι ο Δήμος Βόλου οφείλει να στηρίξει την πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται από το Ίδρυμα, προωθώντας τη χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ των πρόσθετων υπηρεσιών του Ιδρύματος για τα Άτομα με Αναπηρίες, αξιοποιώντας όλες τις ευρωπαϊκές και επιστημονικές δικτυώσεις. Επίσης αναγνώρισε την ανάγκη για μια στενότερη συνεργασία με το Δήμο Βόλου στο επίπεδο της θεσμικής και της νομικής υποστήριξης των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων σχεδίων και δράσεων του Ιδρύματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου