ΤΟΠΙΚΑ

16 γαλάζιες σημαίες για τη Μαγνησία

16-γαλάζιες-σημαίες-για-τη-μαγνησία-341835

Οι παραλίες που κέρδισαν διάκριση καθαριότητας, οργάνωσης και ασφάλειας

Δεκαέξι γαλάζιες σημαίες, μία παραπάνω από το προηγούμενο έτος, θα κυματίζουν στη Μαγνησία για το 2014.

Τετρακόσιες οκτώ ακτές και δέκα μαρίνες θα υψώσουν τη χαρακτηριστική Γαλάζια Σημαία το 2014, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη 2η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με εξαιρετικής ποιότητας ύδατα στις ακτές.

Οι Γαλάζιες Σημαίες που αποτελούν παγκόσμιο αναγνωρισμένο σύμβολο αποδίδονται από το 1987 από το ίδρυμα FEEπου βρίσκεται στη Δανία. Η Ελλάδα εκπροσωπείται στη FEEαπό την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση «Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης» (ΕΕΠΦ).

Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ διενεργεί δειγματοληψίες στις ακτές που είναι καταγεγραμμένες στο Μητρώο Ταυτοτήτων Ακτών Κολύμβησης και έπεται ο χαρακτηρισμός της ποιότητας των υδάτων βάσει των παραπάνω αποτελεσμάτων. Τα στοιχεία αυτά στέλνονται και στην Ε.Ε.

Τέλος, οι υποψηφιότητες για τις Γαλάζιες Σημαίες κατατίθενται από την Ειδική Επιτροπή Κρίσεων (ΕΕΚ) στην οποία συμμετέχουν διάφοροι φορείς στην ΕΕΠΦ και από εκεί στη Διεθνή Επιτροπή Κρίσεων (ΔΕΚ) η οποία αποφασίζει για τις βραβεύσεις.

Τα αυστηρά κριτήρια που πρέπει να πληροί μια ακτή για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας συγκεκριμένα 33 κριτήρια που αφορούν την καθαριότητα της θάλασσας και της ακτής, την οργάνωση της ακτής, την ασφάλεια των επισκεπτών και την περιβαλλοντική προστασία.

Οι Γαλάζιες Σημαίες που αποδόθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας είναι οι εξής:

Δήμος Νοτίου Πηλίου

Κορώπη/Μπούφα

Καλά Νερά

Καλά Νερά/Θέρετρο Αξ/κών

Δήμος Βόλου

Αγριά /Μπάρμπα Θωμάς

Άναυρος

Αλυκές

Παγασών/Βόλος

Αμαρυλίδα

Αμφάνων

Πευκάκια

Χρυσή Παναγιά

Πλατανίδια

Νέα Αγχίαλος (2)

Δήμος Σκιάθου

Κουκουναριές

Μάραθα

Δήμος Σκοπέλου

Αντρίνα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου