ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ρεάλ και Μπάγερν

ανοιχτοί-λογαριασμοί-για-ρεάλ-και-μπά-851206

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου έπειτα από το 3-2 στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Η “βασίλισσα” προηγήθηκε με 2-0 και 3-1, αλλά οι Γερμανοί δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του ενενηντάλεπτου, μείωσαν με τον Φαν Μπόμελ στο 88, βάζοντας φωτιά στη ρεβάνς. Με 1-0 απέδρασε η Μάντσεστερ από το “Φελίξ Μπολάρ”. Πρώτη νίκη της Αϊντχόφεν στις αναμετρήσεις της με την Άρσεναλ. Στο 0-0 έμειναν Σέλτικ και Μίλαν.

Μόνο με αυτοκτονία χάνει την πρόκριση η Μάντσεστερ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού επικράτησε 1-0 της Λιλ στο «Φελίξ Μπολάρ» του Λανς, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των «16». Πλέον, οι «μπέμπηδες» θα πρέπει να… αυτοκτονήσουν στη ρεβάνς της 7ης Μαρτίου στο «Ολντ Τράφορντ», προκειμένου να δώσουν στη γαλλική ομάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει το εισιτήριο για τους «8».
Στο 83ο λεπτό, ο Γκιγκς εκτέλεσε πολύ γρήγορα ένα φάουλ και αιφνιδίασε τον Σίλβα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
ΛΙΛ: Σίλβα, Ταβλαρίδης, Πλεστάν, Σαλμέ, Ταφορό, Μακούν, Μποντμέρ, Ντεμπουσί, Φοβέργκ (57΄ Καμπαγέ), Ομπράνιακ (90΄ Μπαστός), Οντεμουίνγκιε (75΄ Οντέλ)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Φαν ντερ Σάαρ, Νέβιλ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κριστιάνο Ρονάλντο (67΄ Σαχά), Κάρικ, Σκόουλς (90΄+ Ο΄Σέι), Γκιγκς, Ρούνι, Λάρσον

Ολα ανοιχτά για Ρεάλ και Μπάγερν
Νίκη που δεν της εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε 3-2 της Μπάγερν, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την φάση των «16» της διοργάνωσης. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Ραούλ (10΄, 28΄) και Φαν Νίστελροϊ (34΄) ενώ για την Μπάγερν σκόραραν οι Λούσιο (23΄) και Φαν Μπόμελ (88΄).
Η Ρεάλ ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 10ο λεπτό με τον Ραούλ. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν, 13 λεπτά αργότερα όταν ο Λούσιο με όμορφη κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Η Ρεάλ όμως πέντε λεπτά αργότερα πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Το ρολόι στο «Μπερναμπέου» έδειχνε το 28ο λεπτό, όταν ο Ραούλ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό τέρμα του (2-1). Ο αγώνας είχε πάρει φωτιά και οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο πρόλαβαν να δουν άλλο ένα τέρμα πριν την συμπλήρωση του ημιχρόνου. Πιο συγκεκριμένα στο 34΄ και πάλι από φάουλ του Μπέκαμ, η άμυνα της Μπάγερν δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Φαν Νίστελροϊ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καν, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 3-1.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν μπορεί να συγκριθεί με το πρώτο, αφού ούτε τις ευκαιρίες είχε, ούτε τα γκολ. Παρ’ όλα αυτά η Μπάγερν κατάφερε να βάλει «φωτιά» στην υπόθεση πρόκριση, όταν στο 88΄ κατάφερε να μειώσει σε 3-2 με τον Φαν Μπόμελ.
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Τόρες, Καναβάρο, Ελγκέρα, Ρ.Κάρλος (59΄ Ρ.Μπράβο), Μπέκαμ, Γκάγκο, Γκούτι, Ραούλ, Χιγκουάιν (53΄ Ρομπίνιο), Φαν Νίστελροϊ
ΜΠΑΓΕΡΝ: Καν, Σανιόλ, Λούσιο, Φαν Μπιούιτεν, Λαμ, Ντεμικέλις (46΄ Σαλιχάμιζιτς), Χάργκριβς, Φαν Μπόμελ, Σβαϊνστάιγκερ (79΄ Σολ), Μακάι, Ποντόλσκι (61΄ Πιζάρο)

Προβάδισμα η Μίλαν
Η Μίλαν απέκτησε μικρό προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς απέσπασε 0-0 από τη Σέλτικ στη Γλασκόβη, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16». Εστω κι αν δεν πήρε τη νίκη, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι φαίνεται να έχει πλέον τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς, που θα διεξαχθεί στις 7/3 στο «Σαν Σίρο».
Οι «ροσονέρι» εμφανίστηκαν ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ήταν αυτοί που έψαξαν πιο πεισματικά το γκολ. Ο Μπόρουτς έσωσε τους Σκοτσέζους στο 26΄, όταν απέκρουσε με τα πόδια σουτ του Τζιλαρντίνο, ενώ ο Γκατούζο στάθηκε άτυχος στο 52΄, όταν το σουτ που επιχείρησε έφυγε ελάχιστα άουτ. Η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων χάθηκε στο 53΄, όταν ο Νέιλορ με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Κάλατς.
ΣΕΛΤΙΚ: Μπόρουτς, Νέιλορ, Μίλερ (63΄ Γιάροσικ), Φένεγκοορ οφ Χέσελινκ, Γουίλσον, Σνο, Λένον (81΄ Γκράβεσεν), Νακαμούρα, ΜακΜάνους, ΜακΓκίντι, Ο΄Ντι
ΜΙΛΑΝ: Κάλατς, Μαλντίνι, Καλάτζε (63΄ Μπονέρα), Γκατούζο, Τζιλαρντίνο (77΄ Ολιβέιρα), Γιανκουλόφσκι, Γκουρκούφ, Πίρλο, Κακά, Αμπροζίνι, Οντο

Νίκη για Αϊντχόβεν
Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σημείωσε η Αϊντχόβεν, που επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ στο «Φίλιπς Στάντιον», σε αναμέτρηση για τους «16» της διοργάνωσης. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημειώσε στο 61΄ ο Μέντες.
Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα έγινε στο 54΄, όταν ο Κονέ από τα δεξιά επιχείρησε ένα δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε μόλις άουτ. Η Αϊντχόβεν είχε την υπεροχή και δεν άργησε να ανοίξει το σκορ. Ήταν το 61ο λεπτό, όταν ο Έντισον Μέντες με «κεραυνό» από τα 25 μέτρα, άφησε ανήμπορο το Λέμαν «γράφοντας» το 1-0 για τους Ολλανδούς. Παρά το γκολ, η Άρσεναλ αδυνατούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και έτσι η Αϊντχόβεν πήρε τη νίκη και το προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά.
ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ: Γκόμες, Κρόμκαμπ, Άλεξ, Ντα Κόστα (66΄ Σουν Ξιάνγκ), Σαλσίδο, Κουλίνα, Μέντες, Σίμονς, Κοκού, Κονέ, Ταρντέλι (75΄ Βαϊρίνεν)
ΑΡΣΕΝΑΛ: Λέμαν, Γκαλάς, Τουρέ, Σεντέρος, Κλισί, Χλεμπ (76΄ Μπαπτίστα), Τζιλμπέρτο, Φαμπρέγκας, Ροζίτσκι, Ανρί, Αντεμπαγιόρ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου