ΤΟΠΙΚΑ

Διακόπηκε η χθεσινή ποδηλατοπορεία

διακόπηκε-η-χθεσινή-ποδηλατοπορεία-343311

Αναστάτωση, όταν ταξιτζής παρέσυρε ποδήλατο

Διακόπηκε, λίγο μετά την έναρξή της, η χθεσινή ποδηλατοπορεία στο Βόλο -έχει καθιερωθεί κάθε Πέμπτη βράδυ τα τελευταία χρόνια- καθώς λίγο έλειψε να τραυματιστεί ποδηλάτης, όταν διερχόμενο ταξί παρέσυρε το ποδήλατό του.

Ο ταξιτζής, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε βιαστικός, προσπάθησε να συνεχίσει την πορεία του στην οδό Δημητριάδος, παρότι οι ποδηλάτες του έκαναν νόημα για ολιγόλεπτη αναμονή, όπως και σε άλλα οχήματα που ακολουθούσαν, ώστε να περάσει η ποδηλατοπορεία, που κατέβαινε από την Αγίου Νικολάου.

Το χθεσινό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 όταν ξεκίνησε η πορεία από την οδό Αγίου Νικολάου. Οι ποδηλάτες για τη χθεσινή τους διαδρομή είχαν προγραμματίσει αρχικά να διασχίσουν την οδό Δημητριάδος ωστόσο τη στιγμή που ένας από τους διοργανωτές προσπάθησε να ρυθμίσει την κυκλοφορία προκειμένου να στρίψουν τα ποδήλατα -από την οδό Αγίου Νικολάου στην οδό Δημητριάδος- ένας βιαστικός ταξιτζής… πήρε απόφαση να μην σταματήσει για να μην «χάσει χρόνο» όπως τόνισε μετά και παρέσυρε το ποδήλατο ενός ποδηλάτη ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει.

Μοναδικό «θύμα» της σύγκρουσης, το ποδήλατο, στο οποίο θα χρειαστεί να γίνει αλλαγή ρόδας.

Τη στιγμή του περιστατικού, έτυχε να περνάνε από το σημείο άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι σταμάτησαν τον επαγγελματία οδηγό και κάλεσαν την Τροχαία.

Η ποδηλατοπορεία του Βόλου έχει καθιερωθεί πλέον για τουλάχιστον δύο χρόνια και ξεκινάει κάθε Πέμπτη στις 9:30 το βράδυ από την πλατεία του Αγίου Νικολάου, ενώ οι ποδηλάτες που συμμετέχουν φτάνουν περίπου τους 100.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου