ΤΟΠΙΚΑ

Οι “Ακροβάτες της σιωπής” παρουσιάζουν…

οι-ακροβάτες-της-σιωπής-παρουσιάζ-851206

Πολυπολιτισμική συνάντηση νέων από όλο τον κόσμο αποτελεί ο κύκλος των καλλιτεχνικών δράσεων που θα παρουσιάσουν για μια ακόμη φορά οι “Ακροβάτες της σιωπής” στην περιοχή. Η ομάδα που έχει ως έδρα τη Νέα Ιωνία και παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την καλλιτεχνική της φιλοσοφία ενώπιον κοινού, προσδίδει διαφορετικό χρώμα στις φετινές καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Πορταριάς, έχοντας ως αρωγό και συμπαραστάτη στο έργο της, την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Το πρόγραμμα των φετινών παραστάσεων έχει ως σημεία αναφοράς τις Σταγιάτες, σήμερα Τετάρτη 20 Αυγούστου, αύριο 21 Αυγούστου ακολουθεί το Κατηχώρι και το διήμερο 24 και 25 Αυγούστου την Πορταριά, ενώ προηγήθηκε χθες παράσταση στην Αλλη Μεριά στις 9 το βράδυ. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας Χαράλαμπος Παυλίδης “θα πραγματοποιήσουμε εργαστήρια για τον κόσμο, για να γνωρίσουν τις διάφορες μορφές του χορού, όπως χιπ-χοπ, καποέϊρα, το παραδοσιακό φλαμέγκο και άλλες, ενώ θα δώσουμε επίσης παραστάσεις στα χωριά, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί”.
Η ομάδα έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο και “μόλις επιστρέψαμε από το Λίβερπουλ που ήταν πολιτιστική πρωτεύουσα και συμμετείχαν καταξιωμένες επαγγελματικές ομάδες, ορισμένες από τις οποίες είναι διεθνώς βραβευμένες πολλές φορές” επισημαίνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας. Το μήνυμα που στέλνει η ομάδα προς κάθε κατεύθυνση συνοψίζεται στην φράση “να έρθει ο κόσμος κοντά στην τέχνη, όσο μπορεί περισσότερο, διότι έχουμε διαπιστώσει ότι αυτό έχει πολύ καλά αποτελέσματα στις σχέσεις των ανθρώπων”.
Οι “Ακροβάτες της σιωπής” για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνουν σε συνεργασία με το Δήμο Πορταριάς πολυπολιτισμικό φεστιβάλ με νέους καλλιτέχνες από επτά διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Από τις 19-28 Αυγούστου, 49 νέοι μένουν μαζί, ανταλλάσσουν στοιχεία της κουλτούρας τους, παίρνουν μέρος σε καλλιτεχνικά εργαστήρια ανοιχτά προς το κοινό, έρχονται σε επαφή με την τοπική κοινωνία και προσφέρουν στο κοινό μοναδικό θέαμα με παραστάσεις μουσικής, χορού και θεάτρου που θα τονώσουν την καλλιτεχνική ζωή του Δήμου Πορταριάς και άλλων περιοχών του Πηλίου.
Στην πρωτότυπη διοργάνωση συμμετέχουν ομάδες από διάφορες περιοχές του πλανήτη όπως: η ομάδα “La Burla” από την Ισπανία που εξειδικεύεται στο παραδοσιακό φλαμένγκο και συνοδεύεται από ζωντανή ορχήστρα, η ομάδα τσίρκου και fire show “Mamadoo” από την Πολωνία που παρουσιάζει καλλιτεχνικές συνθέσεις με ζογκλέρ και φωτιές, η ομάδα θεάτρου δρόμου ζογκλέρ fire show “Mauna Kea” από τη Σλοβακία, η Brouhaha International από την Αγγλία με την ομάδα “Md Company” hip-hop, η οποία έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε όλο τον κόσμο, η ομάδα Eclodir Azul από την Πορτογαλία που παρουσιάζει ένα πρωτότυπο θέαμα ήχου και κίνησης και η ομάδα “Capoeira Senzala” από την Γαλλία με μια ξεχωριστή παράσταση χορού καποέϊρα.
Στις 22 Αυγούστου, τέλος, η ομάδα θα πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Αλιβέρι, σε συνεργασία με το ΔΟΚΠΥ Ν. Ιωνίας και το γραφείο Ρομ. Τα μέλη της πολυπράγμονος ομάδας θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή από τις 5 το απόγευμα, προκειμένου “να κάνουμε εργαστήρια στους τσιγγάνους και σε άλλους Οργανισμούς του Νομού όπως το Ορφανοτροφείο, το ΚΕΘΕΑ κλπ και το βράδυ στις 8.30 μ.μ. θα κάνουμε όλες τις παραστάσεις” όπως υπογραμμίζουν. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά εργαστήρια στην κατασκήνωση της Πορταριάς, όπου φιλοξενούνται τα μέλη της ομάδας, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Παυλίδη στο τηλέφωνο 6944673369.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου