ΤΟΠΙΚΑ

Απ. Παπατόλιας: Κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη

απ-παπατόλιας-κερδίζουμε-την-εμπιστο-343714

Από το γραφείο του Απ. Παπατόλια ανακοινώθηκαν τα εξής:

Οι πρακτικές που εγκαινίασε ο Απόστολος Παπατόλιας στη Νομαρχία Μαγνησίας, με πολλές λαϊκές συνελεύσεις σε όλες τις συνοικίες του Δήμου, αποτελούν το παράδειγμα για τις σχέσεις επικοινωνίας με τους πολίτες, στο πλαίσιο της νέας δημοτικής περιόδου.

Η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης με την κοινωνία είναι πρώτη προτεραιότητα της «Επιλογής Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», δήλωσε, χθες, ο υπεύθυνος του προγράμματος, Απόστολος Παπατόλιας.

«Πρόθεσή μας -είπε- είναι να διευρύνουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία, να τονώσουμε την εσωτερική δημοκρατία και να εγκαινιάσουμε ένα νέο μοντέλο συλλογικής και συμμετοχικής διοίκησης. Έχοντας εμπιστοσύνη στους θεσμούς της άμεσης δημοκρατίας είμαστε αποφασισμένοι να πολλαπλασιάσουμε την καθημερινή επαφή της διοίκησης με τους πολίτες».

Σύμφωνα με το πρόγραμμά της «Επιλογής Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», συμπλήρωσε ο κ. Παπατόλιας, «οι ενεργοί πολίτες οι εθελοντικοί φορείς, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι ομάδες κοινωνικής παρέμβασης και οι ομάδες μεταναστών, συμμετέχουν ενεργά, συνεργάζονται και συνεπικουρούν τον Δήμο στο έργο του.

Σε όλα τα όργανα του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων συμμετέχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και πέραν από τις προβλέψεις του Νόμου.

Οι κανονιστικές αποφάσεις γίνονται αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα κάθε έτους προκύπτει μετά από διάλογο με τους φορείς, τα τοπικά αιρετά όργανα και τους κατοίκους της κάθε περιοχής (συμμετοχικός προϋπολογισμός).

Συγκαλούνται τακτικές και έκτακτες θεματικές λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε συνοικία, σε κάθε τοπική και δημοτική κοινότητα.

Αναβαθμίζεταιη Επιτροπή Διαβούλευσης και μετατρέπεται σε εργαλείο ενότητας και ουσιαστικής παρέμβασης της τοπικής κοινωνίας, ενώ δημιουργείται ένας πολύ σημαντικός θεσμός, το Συμβούλιο Ποιότητας και Ανταγωνιστικότητας, το οποίο διασφαλίζει τη συμμετοχή των συλλογικών φορέων στο σχεδιασμό της τοπικής ανάπτυξης».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου