ΤΟΠΙΚΑ

Με βόμβες και λοστούς κατά της ΓΣΕΕ

με-βόμβες-και-λοστούς-κατά-της-γσεε-851206

Στο στόχαστρο κουκουλοφόρων βρέθηκε το πρωί της Τρίτης το κτίριο της ΓΣΕΕ, στην οδό Πατησίων. Δέκα άτομα πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, ενώ με σιδηρολοστούς έσπασαν τζάμια.
Η επίθεση εκδηλώθηκε τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, έφευγε από το γραφείο του και βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, δίπλα στο κτίριο της Συνομοσπονδίας.
Οι κουκουλοφόροι έσπασαν με βαριοπούλες και πέτρες τα τζάμια στο ισόγειο του κτιρίου, πέταξαν βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό και τράπηκαν σε φυγή.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αντελήφθη τους νεαρούς, ανέπτυξε ταχύτητα και απομακρύνθηκαν από το χώρο.
Οι κουκουλοφόροι, φεύγοντας, πυρπόλησαν και το καφάο μίας εκ των καμερών στην είσοδο του κτιρίου, την οποία έθεσαν εκτός λειτουργίας, αλλά δεν πρόλαβαν να πειράξουν τη δεύτερη, από την οποία καταγράφηκε το υλικό που εξετάζεται στην Ασφάλεια.
Της υπόθεσης επιλήφθηκε η Αστυνομία, η οποία μελετά το οπτικό υλικό που κατέγραψε κάμερα στην είσοδο του κτιρίου της ΓΣΕΕ.
Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
Από τη ΓΣΕΕ εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται: «Οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σήμερα κατά της ΓΣΕΕ. Με βαριοπούλες, πέτρες και μολότοφ, κυριολεκτικά ανενόχλητοι από την αστυνομία, προκάλεσαν ζημιές στο κτίριο θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών στελεχών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο.
» Είναι πλέον φανερό ότι ορισμένοι έχουν ενοχληθεί σφοδρότατα από τη δράση και τις πρωτοβουλίες της ΓΣΕΕ και την έχουν θέσει στο στόχαστρο φραστικών αλλά και τραμπούκικων επιθέσεων με απρόβλεπτες συνέπειες.
» Τέτοιες ύποπτες επιθέσεις και συμπεριφορές (αν δεν είναι προμελετημένες) ενισχύουν ουσιαστικά και αντικειμενικά τις όποιες ακραίες και συντηρητικές φωνές που επιχειρούν να αναιρέσουν το πανεπιστημιακό άσυλο, τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, την οργανωμένη και θεσμική δράση του εργατικού κινήματος.
» Επιχειρούν, μάταια βέβαια, να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και τους θεσμούς της δίνοντας άλλοθι για την επιβολή αστυνομικών μέτρων και αυταρχικών επιλογών.
» Η ΓΣΕΕ και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα που δεν ετεροπροσδιορίζει την δράση και την πολιτική του, θα συνεχίσει σταθερά και αταλάντευτα τον οργανωμένο κοινωνικό και πολιτικό αγώνα περιφρουρώντας και διευρύνοντας τις δημοκρατικές του κατακτήσεις και ελευθερίες».
Το ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου του Π.Ευθυμίου καταδίκασε την επίθεση: «Θέλουμε να καταγγείλουμε με τον πιο σοβαρό τρόπο και να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για τη σημερινή επίθεση των κουκουλοφόρων, των περίφημων γνωστών-αγνώστων, στα γραφεία της ΓΣΕΕ.
» Αυτή η επίθεση δεν είναι τυχαία και ούτε μπορεί να αποσυνδεθεί από τη δολοφονική επίθεση που είχε δεχθεί ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος.
» Έχουμε καταγγείλει από αυτό εδώ το βήμα ότι η κυβέρνηση όσο ποτέ άλλοτε, αφήνει ανεξέλεγκτη τη δράση των κουκουλοφόρων. Ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Πολύδωρας, στο βωμό ακροδεξιών ψήφων, έχει επιλέξει να πάει χέρι – χέρι στη στρατηγική της έντασης με τους κουκουλοφόρους. Έτσι ώστε ατιμώρητοι να μετέρχονται τις δολοφονικές μεθόδους όπως και σήμερα επιχειρήθηκε, στην επίθεση κατά της ΓΣΕΕ».
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση τυφλής βίας, που πραγματοποιήθηκε εναντίον των γραφείων της ΓΣΕΕ και τονίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες μόνο ως προβοκατόρικες μπορούν να εκληφθούν» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συνασπισμού.
* Εξάλλου, επίθεση με μολότοφ πραγματοποιήθηκε στις 3 τα ξημερώματα, έξω από το κτίριο Μαρτύρων του Ιεχωβά, στην οδό Κήπων στο Μενίδι. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές ζημιές στον τοίχο του κτιρίου και σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου