ΤΟΠΙΚΑ

Ουρές και στο Βόλο για τις δηλώσεις του Κτηματολογίου

ουρές-και-στο-βόλο-για-τις-δηλώσεις-του-851206

Χιλιάδες είναι οι φορολογούμενοι της Μαγνησίας που για μία ακόμη χρονιά και ενώ βρισκόμαστε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης για τα εισοδήματα του 2007. Είναι μία συνήθης πρακτική υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της Α΄ ΔΟΥ Βόλου που εμφανίζεται κάθε χρόνο και μέσα στις επόμενες εβδομάδες οι περισσότεροι θα έχουν πάρει, όπως προσθέτουν, τα εκκαθαριστικά τους. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα υπάρξουν φορολογικές δηλώσεις που δεν θα εκκαθαριστούν, επειδή υπάρχουν στοιχεία που χρήζουν της παροχής συμπληρωματικών στοιχείων εκ μέρους των φορολογούμενων. Οι δηλώσεις αυτές, όπως σημειώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Διευθυντής της Α΄ ΔΟΥ Βόλου κ. Νίκος Λαγός, θα επιστραφούν στις οικείες ΔΟΥ της Μαγνησίας, οι οποίες με τη σειρά τους θα στείλουν ενημερωτικά σημειώματα στους φορολογούμενους, προκειμένου να περάσουν από το τμήμα φορολογίας εισοδήματος για την παροχή των όποιων διευκρινίσεων και την εκκαθάριση του χρεωστικού ή πιστωτικού φόρου που αντιστοιχεί στο φορολογούμενο.
Πάντως όσοι δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους την εκκαθάριση του φόρου μπορούν να πληροφορηθούν αναφορικά με τη δήλωσή τους, παίρνοντας από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο στο Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών στο 211/0007111. Επίσης πληροφορίες όσον αφορά στη δήλωσή τους στις Εφορίες του Βόλου λειτουργεί στο Τμήμα Εισοδήματος όλες τις εργάσιμες ώρες και μέρες το Γραφείο Ενημέρωσης των Πολιτών ( ΓΕΠΟ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 31 Αυγούστου λήγει η πρώτη από τις τρεις δόσεις καταβολής του φόρου. Όσοι λάβουν το εκκαθαριστικό του φόρου μετά την 31 Αυγούστου, θα έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής του φόρου σε δύο δόσεις τέλος Οκτωβρίου και τέλος Δεκεμβρίου
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 για τη φορολογία εισοδήματος του 2007 κατατέθηκαν στην Α΄ ΔΟΥ Βόλου χειρόγραφες 34.000 δηλώσεις, ενώ άλλες 4.000 δηλώσεις κατατέθηκαν, στη Β΄ ΔΟΥ Βόλου 20.000 δηλώσεις, άλλες τόσες στη ΔΟΥ Νέας Ιωνίας, 9.000 δηλώσεις κατατέθηκαν στην περιοχή του Αλμυρού και από 2.500 δηλώσεις στις ΔΟΥ Σκιάθου και Σκοπέλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου