ΤΟΠΙΚΑ

Θραύση κάνει το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας

θραύση-κάνει-το-πρόγραμμα-εξοικονόμη-344425

Κατά δεκάδες «θωρακίζουν» το σπίτι τους από τη ζέστη και το κρύο

Κερδίζει διαρκώς έδαφος το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον» το οποίο υιοθετείται από δεκάδες συμπολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να «θωρακίσουν» το σπίτι τους από τη ζέστη και το κρύο, προκειμένου να δαπανούν λιγότερα χρήματα για ψύξη και θέρμανση, αντίστοιχα, στη διάρκεια του χρόνου. Δεκάδες συμπολίτες στρέφονται πλέον στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο είναι επιδοτούμενο σε μεγάλο ποσοστό, προκειμένου να βελτιώσουν τις ενεργειακές προδιαγραφές του σπιτιού τους, πραγματοποιώντας παράλληλα επισκευές που στόχο έχουν να ενισχύσουν το προσδοκώμενο, σε κάθε περίπτωση, αποτέλεσμα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάνει κυριολεκτικά θραύση τα δύο τελευταία χρόνια και προσελκύει το ενδιαφέρον αρκετών συμπολιτών, οι οποίοι απευθύνονται στις Τράπεζες, αλλά και τους ειδικούς σε θέματα κατοικίας, προκειμένου να ενημερωθούν. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πολιτικός μηχανικός κ. Νίκος Παπαγεωργίου, αναφέρει ότι «το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόζεται τα δύο τελευταία χρόνια και σταδιακά γίνεται πιο γνωστό, καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας καταφεύγουν σε αυτό, για να βελτιώσουν ενεργειακά τα σπίτια τους, διότι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επισκευές, αλλαγές κουφωμάτων κλπ».

Είναι δεκάδες οι συμπολίτες που απευθύνονται στα γραφεία των ειδικών, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Παπαγεωργίου «η μόνωση του σπιτιού συμβάλει στην εξοικονόμηση ζέστης το χειμώνα και δροσιάς το καλοκαίρι και κατά συνέπεια το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσιάζει ενδιαφέρον». Παράλληλα όμως, δίνει νέα δυναμική στους επαγγελματίες, σε εποχές κατά τις οποίες παρουσιάζουν σημαντική κάμψη οι εργασίες ανέγερσης οικοδομών λόγω της κρίσης, η οποία έχει ανατρέψει τα δεδομένα που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια, σε όλους τους χώρους.

Ο συμπολίτης πολιτικός μηχανικός επισημαίνει παράλληλα ότι η οικοδομική κρίση προηγήθηκε της οικονομικής, με εμφανείς επιπτώσεις σε όλους τους χώρους, λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων της συντριπτικής πλειοψηφίας.

Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι είναι απειροελάχιστες οι οικοδομές που ανεγείρονται, όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε πανελλήνια βάση, η περίοδος που διανύουμε ευνοεί, αντίστοιχα, τις επισκευές και ανακαινίσεις των κτιρίων.

Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Πασχαλόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των οικοδομικών υλικών «όταν ανοίγει ο καιρός πάντα παρατηρείται κινητικότητα, κυρίως για επισκευές, ενώ είναι εμφανής, παράλληλα, η κάμψη στις οικοδομικές εργασίες, η οποία εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Οι καλές εποχές, προσθέτει ο ίδιος, ήταν μέχρι τη διετία 2007-2008 και στη συνέχεια ακολούθησε σταδιακή πτώση, η οποία έχει φτάσει πλέον στο χειρότερο σημείο».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου