ΤΟΠΙΚΑ

Αδεια συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων έλαβε ο δήμος

αδεια-συλλογής-και-μεταφοράς-αποβλήτ-344515

Ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης

Αδεια συλλογής και μεταφοράς μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων εκδόθηκε, την περασμένη Δευτέρα, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Βόλου, επιβεβαιώνοντας τη σύμφωνη με τη νομοθεσία και αποτελεσματική λειτουργία της Υπηρεσίας.

Η έκδοση της άδειας αποτελεί το επιστέγασμα μίας προσπάθειας της Υπηρεσίας Καθαριότητας που διήρκεσε έξι μήνες, από το περσινό καλοκαίρι μέχρι τα τέλη 2013.

Με την έκδοση της άδειας ανοίγει ο δρόμος στο Δήμο Βόλου για τη δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης (ο Δήμος μπορεί πλέον να προχωρήσει τις διαδικασίες για την έκδοση αδειών προσωρινής αποθήκευσης σε δημοτικά οικόπεδα και την έγκριση σχετικών περιβαλλοντικών όρων), που είναι στα μελλοντικά σχέδια της Υπηρεσίας Καθαριότητας για τις περιοχές της Ν. Αγχιάλου και της Αρτέμιδας, με στόχο την εξοικονόμηση χρόνου, δυνάμεων και πόρων και την αποτελεσματικότερη λειτουργία με όρους περιβαλλοντικής προστασίας. Ακόμα, γίνεται πλέον δυνατή η εκκίνηση των διαδικασιών για την έκδοση όλων των σύγχρονων πιστοποιήσεων για υφιστάμενες δράσεις της Υπηρεσίας (π.χ. λειτουργία συνεργείου), καθώς και για μελλοντικές δράσεις, που σήμερα εξυπηρετούνται από εξειδικευμένες εταιρίες (πχ διαχείριση απορριμμάτων).

Σε δήλωσή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Ν. Οικονόμου, τόνισε: «Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μας προς τη διεύθυνση, τα στελέχη και κυρίως το εργατοτεχνικό προσωπικό της Υπηρεσίας, που χωρίς τη βοήθειά τους δε θα μπορούσαμε να συγκεντρώσουμε τα πραγματικά στοιχεία που ήταν απαραίτητα για τη σύνταξη της σχετικής μελέτης και την έκδοση της άδειας συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων για το Δήμο Βόλου. Αξιοποιώντας τις δικές μας δυνάμεις, με σταθερά βήματα, συστηματική δουλειά και οργάνωση, αναβαθμίζουμε συνεχώς την Υπηρεσία Καθαριότητας και χτίζουμε τις βάσεις για ένα πιο στέρεο μέλλον, στοχεύοντας σε όλο και πιο ποιοτικές υπηρεσίες προς τους δημότες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου