ΤΟΠΙΚΑ

«Επικοινωνιακό τέχνασμα ο νόμος για τα ΑΕΙ»

επικοινωνιακό-τέχνασμα-ο-νόμος-για-τ-851206

“Επικοινωνιακό τέχνασμα στο χώρο της παιδείας με το οποίο η κυβέρνηση κλείνει τη θητεία της”, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου το νόμο-πλαίσιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ συγκαλεί το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος για να ασχοληθεί αναλυτικά με το θέμα αυτό.
Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, απέδειξε και σε αυτό το σημαντικό θέμα, ότι δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, είναι εγγυητής μιας προοδευτικής και ουσιαστικής πρότασης αλλαγών για τη δημόσια παιδεία.
Αναφερόμενος στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, όπως ανέφερε, τις παρακολούθησε με πολύ μεγάλη προσοχή, εξέφρασε τη λύπη του διότι, όπως τόνισε, η κυβέρνηση δεν τόλμησε και πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του Κ. Καραμανλή ελάχιστα απαντούν στα σημερινά σοβαρά προβλήματα.
Επίσης εξέφρασε τη λύπη του γιατί η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον διάλογο που προηγήθηκε και δεν επεδίωξε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, πρόσθεσε δε ότι ο ίδιος ήταν έτοιμος να συμβάλει εάν η κυβέρνηση είχε τολμήσει.
Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε πρόχειρες και αποσπασματικές τις σημερινές ανακοινώσεις της κυβέρνησης.
Ειδικότερα αναφερόμενος στο θέμα της αυτοδιοίκησης των πανεπιστημίων τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει την τομή και συνεχίζει τη λογική του κρατικιστικού ελέγχου.
Για τις πρυτανικές εκλογές ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα σοβαρό σχέδιο αναδιοργάνωσης των πανεπιστημίων και χωρίς αυτό, όπως πρόσθεσε, μπορεί να οδηγηθούμε σε πλήρη κομματικοποίηση του πανεπιστημίου και σε ρουσφετολογική σχέση μεταξύ καθηγητών και φοιτητών. Με τον τρόπο αυτό, είπε, μεταβάλλει τα πανεπιστήμια σε πεδίο κομματικών πειραματισμών.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση σχετικά με τα δάνεια και τις υποτροφίες που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν απαντά στην ανάγκη ενός δίκαιου συστήματος φοιτητικής μέριμνας, ενώ σε σχέση με το θέμα των λεγόμενων αιώνιων φοιτητών ανέφερε ότι το νομοσχέδιο παραπέμπει το θέμα στην αιωνιότητα.
Επίσης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα για τον εργαζόμενο φοιτητή, εκείνον που για να τελειώσει τις σπουδές του πρέπει να εργάζεται. Ούτε και το άσυλο αντιμετωπίζει σοβαρά και ολοκληρωμένα η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την παιδεία και το μέλλον της νέας γενιας θα κριθεί από τη δυνατότητα να αλλάξει το σύστημα παιδείας, διασφαλίζοντας ισότιμη παιδεία για όλους, ανεξάρτητα από καταγωγή και οικονομική θέση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος νωρίτερα είχε προεδρεύσει συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τόνισε, τέλος, ότι δεν χρειάζεται η ΝΔ να ταλαιπωρεί τα πανεπιστήμια και τη νέα γενιά με αυτό το πρόχειρο νομοσχέδιο και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απαξιώνει το δημόσιο πανεπιστήμιο, το υποχρηματοδοτεί και χειρίζεται τα θέματά του με αυταρχισμό και επιβάλλει τον κομματισμό.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου, θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Κύπρου κ.Τάσσο Παπαδόπουλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου