ΤΟΠΙΚΑ

«Η πολιτική μας για τους Δημόσιους Χώρους»

η-πολιτική-μας-για-τους-δημόσιους-χώρ-345689

Στο πλαίσιο, αυτό «Η παράταξή μας», δήλωσε ο υπεύθυνος Προγράμματος και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Παπατόλιας, «θέτει ως κύριο στόχο την αισθητική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής. «Εφαρμόζουμε ιεραρχημένη πολιτική», τόνισε ο πρώην Νομάρχης, για την προστασία και ανάδειξη των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου, που μπορούν να αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος, αποτελώντας συνάμα χώρους έκφρασης νέων ανθρώπων και καλλιτεχνών, δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ψυχαγωγίας για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Αντιμετωπίζουμε ως προτεραιότητα τη διαχείριση του δημόσιου χώρου. Με κεντρικό σύνθημα «Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Χώρο – Ομορφαίνουμε την πόλη μας. Είναι υπόθεση όλων μας», προωθούμε τη συντονισμένη δράση των Υπηρεσιών του για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης κατάληψης πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και γενικά κοινοχρήστων χώρων, παρά τις δυσκολίες και τις συντεχνιακές αντιδράσεις.

Αξιοποιούμε το επιστημονικό δυναμικό, μέσω Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών Ιδεών για διάφορα θέματα αισθητικής της πόλης, όπως το «παγκάκι της πόλης» και τα διαφημιστικά πλαίσια.

Προχωράμε στην συμπύκνωση του αστικού εξοπλισμού στα πεζοδρόμια της πόλης, ώστε ηλεκτροφωτισμός, σήμανση, καλάθι να συμπεριλαμβάνονται σε έναν ιστό και όχι ατάκτως διεσπαρμένα όπως γινόταν έως σήμερα.

Συγχρόνως, προωθούμε παρεμβάσεις στον τομέα της καθημερινότητας, παρά τις δραματικές μειώσεις σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό που επέβαλαν οι κυβερνητικές επιλογές δημοσιονομικής προσαρμογής.

Παράλληλα Επεκτείνουμε το σύστημα των 35 υπόγειων κάδων απορριμμάτων που τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Ενισχύουμε το σύστημα συλλογής απορριμμάτων, με την προμήθεια τουλάχιστον 200 νέων πράσινων κάδων, κάθε χρόνο και για μια 5ετία, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου