ΤΟΠΙΚΑ

Διαζύγιο ζήτησε ο Βρακατσέλης

διαζύγιο-ζήτησε-ο-βρακατσέλης-851206

Σήμερα θα εκδοθούν πιθανότατα τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης του Γιάννη Βαρθολομαίου, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο εκλιπών είχε λάβει φάρμακα πριν από τον θάνατό του.
Η ιστολογική εξέταση είχε δείξει στένωση στεφανιαίων αρτηριών και ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια, στοιχεία τα οποία θα πρέπει να συνυπολογιστούν με την τοξικολογική εξέταση για ασφαλή συμπεράσματα.
Εν τω μεταξύ, αγωγή διαζυγίου κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την Τρίτη ο Δημήτρης Βρακατσέλης. Με την αγωγή, που προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 7 Ιανουαρίου 2008, ο προφυλακισμένος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος του Γιάννη Βαρθολομαίου ζητεί από το δικαστήριο τη λύση του γάμου του με τη Θωμαή Βρακατσέλη.
Ο Δ.Βρακατσέλης επικαλείται στην αγωγή ισχυρό κλονισμό του γάμου υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «έχει κατακερματιστεί από λόγο που αφορά το πρόσωπο της εναγόμενης η σχέση του γάμου μας σε τέτοιο βαθμό, ώστε είναι αδιανόητη για μένα η εξακολούθηση της έγγαμης συμβίωσης».
Από την πλευρά της, η Θωμαή Βρακατσέλη έχει δηλώσει μέσω του συνηγόρου της ότι προτίθεται να καταθέσει αγωγή διαζυγίου.
Εν τω μεταξύ, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνεδρίασε εκτάκτως την Τρίτη και εφιστά την προσοχή των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών σε σχέση με την παρουσίαση του θέματος του θανάτου του Γ.Βαρθολομαίου.
Το ΕΣΡ διαπίστωσε ότι «συνεχίζονται τηλεοπτικές εκπομπές που παρουσιάζουν και σχολιάζουν θέματα σχετικά με τον πρόσφατο θάνατο του διοικητού του ΙΚΑ και με όσα πρόσωπα συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με το περιστατικό, και ο τρόπος παρουσίασης αυτών των γεγονότων και προπαντός η αναφορά με λεπτομέρειες στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή αυτών των προσώπων ενδεχομένως να προκύψει ότι απέχουν από την υφιστάμενη ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία».
Για το λόγο αυτό με υπόδειξή του το ΕΣΡ συνιστά στους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σύνεση, λαμβάνοντας υπόψη τους το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου που προβλέπει το Σύνταγμα, το σεβασμό της προσωπικότητας όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση, προσώπων, το σεβασμό της θλίψης και του πόνου των συγγενών των εμπλεκομένων, το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου και τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου