ΤΟΠΙΚΑ

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα χωροταξίας

μεταπτυχιακό-πρόγραμμα-χωροταξίας-346431

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Clermont – Ferrand ΙΙ της Γαλλίας

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Clermont – Ferrand ΙΙ της Γαλλίας έχουν διαμορφώσει από κοινού δύο μεταπτυχιακά με τίτλο «Χωρικές Δυναμικές και Χωροταξία της Υπαίθρου» (DYNTAR) που λειτουργούν αντίστοιχα στις έδρες των δύο Πανεπιστημίων.

Το ελληνικό DYNTAR εστιάζοντας κυρίως στην εδαφική προσέγγιση προσφέρει μια εξειδίκευση στο σχεδιασμό της ανάπτυξης περιοχών της υπαίθρου με τη χρήση ολοκληρωμένης μεθοδολογίας εντοπισμού, ανάδειξης και αξιοποίησης πόρων της φυσικής, παραγωγικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μιας Κοινότητας, ενός Δήμου ή και Περιφέρειας.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015 καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας για την παρακολούθησή του μεταπτυχιακού «DYNTAR» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο διαρκεί ένα έτος και οδηγεί στην απόκτηση διπλώματος που απονέμεται και από τα δύο Πανεπιστήμια. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν οι απόφοιτοι σχολών: γεωγραφίας, χωροταξίας, οικονομικών επιστημών, αρχαιολογίας, ανθρωπολογίας, κοινωνιολογίας, περιβάλλοντος, γεωπονίας, δασολογίας, πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, τοπογράφων, ιστορίας, νομικής και συναφών ειδικοτήτων.

Η διδασκαλία γίνεται στη Γαλλική γλώσσα. Δίδακτρα δεν καταβάλλονται. Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται δεκτή, στη Γραμματεία του Μεταπτυχιακού, μέχρι τις 30/06/2014.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου