ΤΟΠΙΚΑ

«Πρωτιά» ΣΥΡΙΖΑ και ανατροπή ~ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ

πρωτιά-συριζα-και-ανατροπή-βλεπει-ο-346488

Κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών περιόδευσε χθες στο Βόλο

Την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει πρώτος το νήμα στις ευρωεκλογές και ότι οι συνδυασμοί στο Δήμο Βόλου και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα πετύχουν τη νίκη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Χουντής.

Ο κ. Χουντής εκτίμησε ότι από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κριθούν πολλά καθώς όπως τόνισε θα δοθεί το μήνυμα ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές και τα μνημόνια ενώ επίσης υπογράμμισε ότι η σύμπτωση ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι μόνο χρονική αλλά και ουσιαστική, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε τη στήριξή του σε πρόσωπα αλλά όπως ανέφερε «άλλοι σε γενικότερο επίπεδο κρύφτηκαν πίσω από δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς».

«Εμείς λέμε στους Βολιώτες ότι αν ψηφίσουν ανεξάρτητους θα βγει ο Σαμαράς, ο Φούχτελ, η Μέρκελ, θα ψηφίσουν ανθρώπους δηλαδή, που θα οδηγήσουν στις ιδιωτικοποιήσεις και στις απολύσεις; Ή θα ψηφίσουν ανθρώπους που θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η ανθρωπιστική κρίση; Η επιλογή είναι μία. Τρεις κάλπες, μια επιλογή και μια νίκη», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε την πολιτική τακτική του Βενιζέλου να θέτει διλήμματα διότι όπως τόνισε ο κ. Χουντής, αντιλαμβάνεται ότι μέσα από την κάλπη κρίνεται η μακροημέρευσή του γι αυτό και θέτει διλήμματα.

Σένα σύντομο χαιρετισμό του η υποψήφια Ευρωβουλευτής, Δήμητρα Μανώλη από την πλευρά της κάλεσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο λαός πρέπει να εμπιστευτεί την Αριστερά και να της δώσει δύναμη, ώστε να μην έχουν καμία ελπίδα τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Το κλιμάκιο των υποψηφίων ευρωβουλευτών συνόδευε ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς που μιλώντας στη συνέντευξη τύπου επιτέθηκε με σφοδρότητα στο νυν δήμαρχο Παν. Σκοτινιώτη και τον Αχ. Μπέο υπογραμμίζοντας ότι και οι δύο ηγούνται ετερόκλητων συνδυασμών με κομματική όμως χροιά που παραπέμπει στη συγκυβέρνηση. Επισήμανε επίσης ότι ο κ. Σκοτινιώτης «πρωτοστάτησε στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην αυτοδιοίκηση και ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά ενώ για τον κ. Μπέο σημείωσε ότι είναι ο «υποδοχέας των ψήφων της Χρυσής Αυγής» από την οποία όπως υποστήριξε έχει τη σιωπηρή στήριξη.

Τέλος ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, με το συνδυασμό της Ηρώς Διώτη, Γιώργος Σταμπουλής, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, δημιούργησε πλαστή εικόνα ότι κατέβασε το δείκτη της φτώχειας, επικαλούμενος και τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου