ΤΟΠΙΚΑ

Αναπλάσεις στο πρώτο λιμάνι

αναπλάσεις-στο-πρώτο-λιμάνι-851206

Την ολοκλήρωση κατασκευής του γνωστού «ουρανοξύστη του Πειραιά» σχεδιάζει ο δήμος του πρώτου λιμανιού της χώρας μαζί με την ανακατασκευή του περίφημου Ρολογιού. Ήδη, συστάθηκε δημοτική επιχείρηση για τη διενέργεια διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.
O πύργος των 25 ορόφων που βρίσκεται επί της Ακτής Ποσειδώνος παραμένει τα τελευταία 30 χρόνια ταμπλό για διαφημιστικές πινακίδες.
Oι εργασίες ανέγερσης του πολυώροφου κτιρίου άρχισαν το 1972, όταν ο τότε δήμαρχος της χούντας Αριστείδης Σκυλίτσης γκρέμισε την παλιά αγορά και δύο χρόνια αργότερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του σκελετού.
Από το 1979 έως το 1982 λειτούργησαν τα πρώτα καταστήματα στο ισόγειο, ενώ επί δημαρχίας Γιάννη Παπασπύρου το 1983 ολοκληρώθηκε η γυάλινη επένδυση του κτιρίου.
Σήμερα λειτουργεί στο ισόγειο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, ενώ στεγάζονται και τα γραφεία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
Όπως αναφέρεται στα Νέα της Τρίτης, στόχος του δήμου είναι η δημιουργία διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου και εστιατορίου στον τελευταίο όροφο.
Παράλληλα, ο δήμος προωθεί και την επανακατασκευή του παλιού Ρολογιού. Πρόκειται για ένα κτίριο-σύμβολο της πόλης που είχε κατασκευαστεί στα τέλη του 19ου αιώνα και γκρεμίστηκε το 1973 μαζί με την αγορά.
Στα μελλοντικά σχέδια του δήμου είναι η μεταστέγαση εκεί των υπηρεσιών του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου