ΤΟΠΙΚΑ

Τα «επώνυμα» κοστούμια του ΔΗΠΕΘΕ μετακομίζουν

τα-επώνυμα-κοστούμια-του-δηπεθε-μετ-851206

Είναι ήδη γνωστό ότι το φθινόπωρο το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, μετά από 25 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του θα αναγκαστεί να κλείσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς τότε αναμένεται να έχει αναδειχθεί ο εργολάβος για την υλοποίηση της πρώτης φάσης της μεγάλης εργολαβίας ριζικής ανακατασκευής του που έχει προγραμματίσει να χρηματοδοτήσει από δικούς του πόρους ο Δήμος Βόλου.
Ήδη η μελέτη έχει συνταχθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ οι όροι και τα τεύχη δημοπράτησης εγκρίθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου την περασμένη Δευτέρα. Μία μελέτη που είναι συνολικού ύψους 1.900.000 ευρώ και που κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις δεν μπορεί να έχει παραδοθεί πριν από το καλοκαίρι του 2010, αφού το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επιμέρους εργασιών έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους είκοσι μήνες. Σκοπός του Δήμου είναι το Δημοτικό Θέατρο να είναι έτοιμο να δεχθεί το κύριο βάρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Πολιτιστική Μεσογειάδα, που ξεκινά το 2009, ενώ ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου ξεκινούν την εκπόνηση της μελέτης για τη Β΄ Φάση που αφορά στην ανακατασκευή της σκηνής του Θεάτρου. Μία φάση εργασιών, όπου ο Δήμος θα ζητήσει τη χρηματοδότησή της από το υπουργείο Πολιτισμού, αφού εκτιμάται ότι το ύψος των σχετικών εργασιών θα ξεπεράσει τα 2.000.000 ευρώ
Με βάση όλα τα παραπάνω τις τελευταίες εβδομάδες, όλοι οι Οργανισμοί του Δήμου που δραστηριοποιούνται στον Τομέα του Πολιτισμού, όπως ο Καλλιτεχνικός και το ΔΗΠΕΘΕ που στεγάζονται στο κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου, αναζητούν όλους τους αναγκαίους χώρους, προκειμένου οι διοικητικές και λοιπές υπηρεσίες να στεγαστούν σε άλλους χώρους του Δήμου.

Θησαυροί
στο υπόγειο

Εκτός από τις υπηρεσίες όμως θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλους χώρους και άλλοι μικροί… θησαυροί., όπως για παράδειγμα το υλικό που είναι κρυμμένο στα υπόγεια του θεάτρου και που αποτελεί τον πλούτο που διακρίνει κανείς όταν επισκέπτεται το βεστιάριο του ΔΗΠΕΘΕ. Κοστούμια, στολές, φωτιστικά και αξεσουάρ που αποτυπώνουν την ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, που ήδη έχει στο ενεργητικό του δεκαπέντε χρόνια ζωής. Κοστούμια από παραστάσεις που μας έκαναν να κλάψουμε ή να γελάσουμε και με τους πρωταγωνιστές που ζωντανεύουν μέσα από τα κουστούμια τους μερικά από τα οποία έχουν την υπογραφή από τα πιο γνωστά ονόματα της ελληνικής ενδυματολογίας, όλα αυτά είναι στοιβαγμένα στα ανήλια υπόγεια του Δημοτικού Θεάτρου μερικά από τα οποία μάλιστα κινδυνεύουν, αφού πολύ συχνά το χειμώνα πλημμυρίζουν από νερά και έχουν εξαναγκάσει τους υπεύθυνους να κλείσουν ερμητικά ένα από τα υπόγεια για να εμποδίσουν την ορμή των νερών να μπει στους υπόλοιπους χώρους του βεστιάριου. Ο κίνδυνος να συμβεί ένα βραχυκύκλωμα είναι άμεσος. Γι΄ αυτό η Δημοτική Αρχή σημειώνει ότι άμεση προτεραιότητα είναι η αντικατάσταση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του Θεάτρου. Το βεστιάριο έχει αποφασιστεί να μεταφερθεί στα υπόγεια του Θεάτρου της Παλαιάς Ηλεκτρικής, ενώ οι υπεύθυνοι του Θεάτρου σημειώνουν ότι ακόμη και τώρα οποιοσδήποτε θέλει, μπορεί να δώσει στο θέατρο ο,τιδήποτε του είναι άχρηστο. Από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι έπιπλα, αρκεί προηγουμένως να τηλεφωνήσουν στο θέατρο, στο τηλ. 38339 και να δηλώσουν τη διεύθυνσή τους, προκειμένου να τα παραλάβει το ειδικό όχημα του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου