ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζουν Ν. Τσιλιμίγκα για περιφερειάρχη Θεσσαλίας

στηρίζουν-ν-τσιλιμίγκα-για-περιφερει-347877

Οι «Γέφυρες» εξετάζουν την υποψηφιότητα Μ. Μιτζικού για το δήμο Βόλου

Στήριξη στον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας με το συνδυασμό «Θεσσαλών Συμπολιτεία», Νίκο Τσιλιμίγκα, δήλωσε το Σάββατο ο συνασπισμός «Γέφυρες» που κατέρχεται στις ευρωεκλογές με τη συνένωση των δυνάμεων των κομμάτων «Δημιουργία Ξανά» του κ. Θάνου Τζήμερου και «Δράση» του κ. Θόδωρου Σκυλακάκη.

Σε συνέντευξη Τύπου στο «Ξενία» χθες το πρωί, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γιώργος Γιαννούλης Γιαννουλόπουλος, αντιπρόεδρος της πολιτικής κίνησης «Δημιουργία, ξανά!» και Διανέλος Γεωργούδης, πρόεδρος της περιφερειακής οργάνωσης Μαγνησίας, ανακοίνωσαν την απόφαση στήριξης της περιφερειακής οργάνωσης Μαγνησίας για τις περιφερειακές εκλογές. Για το δήμο Βόλου δεν έχει ληφθεί απόφαση. Εξετάζεται η στήριξη του υποψηφίου δημάρχου με το συνδυασμό «Δύναμη Βόλου», Μιχάλη Μιτζικού.

Κρίνοντας ως ιδιαίτερα κρίσιμο τον ρόλο που θα παίξουν οι περιφέρειες στην ανάπτυξη της χώρας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Γιαννουλόπουλος είπε ότι, ο συνασπισμός «Γέφυρες» «επιλέγει συνδυασμούς στις Περιφέρειες που δεν συνδέονται με το πελατειακό κράτος».

Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι οργανώσεις μας, είπε, έχουν αποφασίσει τη στήριξη του κ. Τσιλιμίγκα, ο οποίος «είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος με μία σοβαρή πρόταση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας». Στο συνδυασμό του «Θεσσαλών Συμπολιτεία» πρόσθεσε, «συμμετέχουν και άνθρωποι δικοί μας, όπως ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Σταμάτης Παπαγγελής, και βέβαια η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης, Τζούλια Τσαλίκη. Ευχόμαστε και ελπίζουμε, είπε, ο κ. Τσιλιμίγκας να είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης.

Για το δήμο Βόλου, ο πρόεδρος της περιφερειακής οργάνωσης Μαγνησίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής, Διανέλος Γεωργούδης, είπε ότι «οι εκλογές για δήμαρχο έχουν αναπτύξει μία αξιοπερίεργη δυναμική που μας στεναχωράει».

Οπως υποστήριξε: «Εχει γίνει ζήτημα συζήτησης που ντροπιάζει το Βόλο πανελλήνια πλέον. Και είναι μία κατάσταση άσχημη -ρευστή που έχει δημιουργήσει πολλές συζητήσεις στην περιφερειακή οργάνωση της Δημιουργίας Ξανά στη Μαγνησία». Ο κ. Διανέλος είπε ότι η περιφερειακή οργάνωση Μαγνησίας δεν έχει λάβει απόφαση. Συνεχίζει τις συζητήσεις. Ιδιαίτερα εξετάζει σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφερειακής Οργάνωσης «Δημιουργία Ξανά» Σπύρο Στυλιαρογιάννη την υποψηφιότητα του κ. Μιτζικού.

Για το συνδυασμό όμως του υποψηφίου δημάρχου Βόλου κ. Αχ. Μπέου ο κ. Διανέλος είπε ότι «η δική μου θέληση και επιθυμία είναι να πάρουμε μία απόφαση. Νομίζω ότι τα κόμματα έχουν το χρέος να βγαίνουν μπροστά και να λένε τι πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο για τον τόπο και ιδίως να το κάνουν όταν το ερώτημα είναι δύσκολο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τη δεύτερη Κυριακή αν ο κ. Μπέος είναι ο ένας από τους δύο υποψήφιους εμείς δεν θα τον υποστηρίξουμε».

Να σημειωθεί ότι στη συνέντευξη παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα του συνασπισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου