ΤΟΠΙΚΑ

ΣΟΥΛΑ ΜΠΑΡΤΖΙΩΚΑ: Επιλογή Ευθύνης

σουλα-μπαρτζιωκα-επιλογή-ευθύνης-348525

Για τους πολίτες η σημερινή δημοτική αρχή

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και της Επιτροπής Παιδείας στο Δήμο Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα, μιλά σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον τουρισμό, την παιδεία και τον πολιτισμό και στέλνει το δικό της μήνυμα εν όψει των δημοτικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή 18 Μαίου.

Συνέντευξη στη Βάσω Κυριαζή

Κυρία Μπαρτζιώκα, ως επικεφαλής, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αναλάβατε πρωτοβουλίες προκειμένου ο Βόλος να γίνει διεθνής προορισμός. Το πρόσημο είναι θετικό.

Θέλουμε το Βόλο, πόλη του Κόσμου, πόλη της εξωστρέφειας, για τους πολίτες του Βόλου, για τους πολίτες του Κόσμου. Για εμάς ο τουρισμός συγκαταλέγεται στους τομείς οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάκαμψη της οικονομίας μας. Ως Δημοτική Αρχή, δημιουργήσαμε το υπόβαθρο, προκειμένου να εξελιχθεί ο Τουρισμός σε ατμομηχανή ανάπτυξης για το Δήμο μας και πετύχαμε την αύξηση του αριθμού των εισερχομένων τουριστών, την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών, την αύξηση της απασχόλησης και του τουριστικού εισοδήματος.

Είναι προφανές ότι δεν είδαμε ευκαιριακά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά με σταθερό και μακροχρόνιο ορίζοντα. Με στοχευμένες ενέργειες προβολής και marketing, προβάλαμε τον τόπο στις παραδοσιακές, αλλά και στις αναδυόμενες αγορές, συμβάλλοντας στην εξωστρέφεια και στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής μας στις αγορές όλου του κόσμου. Ως Δημοτική Αρχή, βάσει συντονισμένων ενεργειών και πρωτοβουλιών, όπως συνέργειες ανάμεσα σε Δήμους, Περιφέρεια, φορείς κι επαγγελματίες του Τουρισμού, στοχεύσαμε να προβληθεί ο τόπος μας και να τον καταστήσουμε αναγνωρίσιμο τουριστικό προορισμό. Eπίσης ανοίξαμε νέους δρόμους για το αεροδρόμιο, αξιοποιούμε το λιμάνι, δίνουμε μάχη για τη δημιουργία της μαρίνας για την κρουαζιέρα, δρομολογούμε το Μουσείο της Αργούς που είναι η ταυτότητα της πόλης και συνεχίζουμε.

Η Παιδεία ήταν επίσης ένας ακόμη τομέας όπου τεθήκατε επικεφαλής με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βόλου να αναλαμβάνει σημαντικές και ουσιαστικές πρωτοβουλίες.

Εν μέσω πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων κι ασφυκτικών περικοπών, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που διέρχεται ο τόπος και κατά συνέπεια και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κληθήκαμε να διαχειριστούμε μια σειρά σημαντικών θεμάτων, για να εξασφαλίσουμε πρωτίστως την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολικών μονάδων της πόλης μας κι έπειτα για ν’ αντιμετωπίσουμε μια σειρά χρόνιων προβλημάτων και δυσλειτουργιών τους.

Τα καταφέραμε τελικά, γιατί είχαμε την ικανότητα και την πολιτική βούληση, αλλά πάνω απ’ όλα γιατί, καθ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών χρόνων, υπήρξε απόλυτη συνεργασία του Τμήματος Παιδείας και των Σχολικών Επιτροπών, με όλους εσάς, τους Διευθυντές των Σχολείων, την Ενωση Γονέων, τους Συλλόγους Γονέων, τους πολιτιστικούς κι αθλητικούς φορείς και βέβαια πολύτιμη ήταν και η διαρκής συνεργασία μας με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σύλλογο Δασκάλων, αλλά και την ΕΛΜΕ, τους Σχολικούς Συμβούλους όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης. Πετύχαμε το καλύτερο δυνατό, γιατί υπήρχε η πολιτική βούληση και οι προτεραιότητες που θέσαμε. Πάνω απ’ όλα για τα Σχολεία μας. Ολα είναι θέμα Παιδείας. Αξίζει όλοι μας να διεκδικούμε όλο και περισσότερα για τους νέους μας, για τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον αυτού το τόπου. Θεωρώ ότι οι τομείς της Παιδείας και του Τουρισμού είναι άμεσα συνυφασμένοι και πως η ανάπτυξη του τουρισμού σ’ ένα τόπο είναι καθαρά θέμα παιδείας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας μου, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω τα ευεργετικά αποτελέσματα της διαρκούς επένδυσης στην εκπαίδευση και στον τουρισμό για αυτό και δεσμεύομαι να συνεχίσω τις προσπάθειές μου και την επόμενη τετραετία, με συνέπεια και αφοσίωση απέναντι στους πολίτες του Βόλου.

Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ποιο μήνυμα θέλετε να απευθύνετε στους πολίτες;

Οι εκλογές της επόμενης Κυριακής, κ. Κυριαζή είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων χρόνων. Αυτό που κρίνεται στις 18 & 25 Μαΐου είναι εάν ο Βόλος μπορέσει ν’ αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της επόμενης πενταετούς πλέον δημοτικής περιόδου, αλλά και της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 -2020, ώστε να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, με προτεραιότητα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, είμαι σίγουρη ότι οι πολίτες του Βόλου θα εμπιστευτούν εκείνους που γνωρίζουν τα προβλήματα, έχουν σχέδιο για την πόλη κι έχουν το κύρος, την αξιοπιστία και την εμπειρία να εγγυηθούν την προοπτική της. Θα κάνουν την Επιλογή Ευθύνης για να προχωρήσουμε Μπροστά και θα γυρίσουν την πλάτη στους μηδενιστές και τον άκρατο λαϊκισμό όσων αντιλαμβάνονται το Δήμο, ως λάφυρο για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους φιλοδοξιών και της ματαιοδοξίας τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου