ΤΟΠΙΚΑ

ΤΕΛΗΣ ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εγγύηση η «Δύναμη Βόλου»

τελησ-δουλοπουλοσ-εγγύηση-η-δύναμη-β-348669

Για το Βόλο του μέλλοντος τονίζει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Συνέντευξη στη Βάσω Κυριαζή

Βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν από την προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής στο Βόλο. Δίνετε τη μάχη με τη «Δύναμη Βόλου» με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Μιχ. Μιτζικό και όπως έχετε δηλώσει η επιλογή ήταν συνειδητή…

Κυρία Κυριαζή, είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουμε πρέπει να διέπονται πάντα από συνέπεια, σταθερότητα και με γνώμονα το γενικότερο συμφέρον και όχι την προσωπική μας φιλοδοξία. Εχω αποδείξει διαχρονικά στην πορεία μου στα κοινά ότι είμαι από τους ανθρώπους που έχουν μάθει να προσφέρουν ανιδιοτελώς και να τιμούν πάντα πάνω και πρώτα από όλα την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει διαχρονικά οι συμπολίτες μου. Έτσι και τώρα λοιπόν έκρινα ότι ο Μιχάλης Μιτζικός είναι ένας νέος και άφθαρτος άνθρωπος, που έχει όρεξη και μεράκι να προσφέρει στην πόλη του, έχει όραμα και πρόγραμμα και πιστεύω ότι μπορεί να εγγυηθεί μία καλύτερη προοπτική για την πόλη του Βόλου. Για αυτό και δεν είχα τελικά κανέναν ενδοιασμό να συμπορευτώ μαζί του και να συνεργαστώ και με άλλους νέους ανθρώπους που μοναδικός τους σκοπός είναι να προσφέρουν στην πόλη.

Εχετε επισημάνει πολλές φορές σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής ότι ο Βόλος τα τέσσερα τελευταία χρόνια μετρά μόνο «χαμένες ευκαιρίες». Γιατί το λέτε αυτό;

Οι πολίτες του Βόλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής έχουν πλέον ξεκάθαρη άποψη για την παντελώς αποτυχημένη πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής. Η θητεία του κ. Σκοτινιώτη έχει πράγματι χαρακτηριστεί ως η θητεία των χαμένων ευκαιριών για το Βόλο. Οχι μόνο από μένα αλλά από τους ίδιους τους πολίτες με τους οποίους συζητάω καθημερινά, στο Βόλο, τη Νέα Ιωνία, την Αισωνία, την Αγριά, τα Λεχώνια, την Πορταριά και τη Μακρυνίτσα. Αδράνεια, απραξία και πλήρη απαξίωση του πολίτη. Ακόμη και το επιχείρημα περί νοικοκυρέματος του Δήμου, είναι έωλο και πλασματικό καθώς είναι γνωστό ότι πληρώθηκαν οφειλές προηγούμενων χρόνων με πόρους που η κεντρική διοίκηση εξασφάλισε και εκταμίευσε για τους Δήμους. Οι πολίτες πλέον έχουν συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα. Οσα «επικοινωνιακά τεχνάσματα» και να χρησιμοποιήσει ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, η καθημερινότητα στην πόλη, τους διαψεύδει. Δρόμοι βομβαρδισμένοι, μεγάλο έλλειμμα στην καθαριότητα, εγκατάλειψη στο πράσινο, προχειρότητα στο σχεδιασμό και παντελή έλλειψη έργων που να βελτιώνουν ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η δημοτική αρχή «κρύφτηκε» πίσω από την κρίση την οποία χρησιμοποίησε ως άλλοθι για να δικαιολογήσει την ανυπαρξία έργων που θα έδιναν τη δυνατότητα ακόμη και σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνουμε, ώστε ο Βόλος να κάνει βήματα μπροστά.

Εχετε επικεντρώσει πολλές φορές την κριτική σας στη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ, τόσο για θέματα προγραμματισμού όσο και για θέματα λειτουργίας της επιχείρησης.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι έχουμε ταχθεί εξαρχής κατά της ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Η ΔΕΥΑΜΒ είναι μία σημαντική διαδημοτική επιχείρηση την οποία οφείλουμε όλοι να προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού και φυσικά να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε πάση θυσία. Ομως χρειάζεται ένας πιο υπεύθυνος προγραμματισμός. Δεν είναι δυνατόν οι δημότες να πληρώνουν το ακριβότερο νερό σε ολόκληρη τη Θεσσαλία και να μην έχουμε εξασφαλίσει μέσα από ορθολογική διαχείριση των υδάτων αλλά και αξιοποίηση των πηγών του Πηλίου, άριστη ποιότητα νερού. Και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά όλοι οι καταναλωτές και βέβαια επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι υπάρχει μία υπερεκμετάλλευση των γεωτρήσεων προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Εχουν γίνει λανθασμένοι χειρισμοί από τη σημερινή δημοτική αρχή σε αυτό το θέμα αλλά και σε άλλα σοβαρά ζητήματα όπως για παράδειγμα με την ΕΡΓΗΛ όπου ακόμη το όλο ζήτημα παραμένει ανοιχτό και με πολλά «θολά σημεία» ενώ ακόμη και στο θέμα της μείωσης των δαπανών που έγιναν στις αποδοχές των εργαζομένων δεν λειτούργησε προς όφελος των δημοτών.

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, ποιο είναι το μήνυμά σας στους δημότες;

Σκοπός αλλά και επιθυμία μας είναι οι συμπολίτες μας να γίνουν κοινωνοί της πρότασης διακυβέρνησης του Δήμου που καταθέτουμε ως «Δύναμη Βόλου». Εμείς μπορούμε και είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το Δήμο, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό που θα εγγυάται την έξοδο του Βόλου από τη μιζέρια και την απαξίωση. Είναι καιρός και οι πολίτες που έχουν γυρίσει την πλάτη στους επαγγελματίες της πολιτικής, να κάνουν πράξη αυτό που ζητάει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού: ανθρώπους άφθαρτους και αποφασισμένους να συγκρουστούν με τα κακώς κείμενα προς όφελος της πόλης και των δημοτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου