ΤΟΠΙΚΑ

Στην τελική ευθεία για τις πανελλαδικές ~ ΣΤΙΣ 21 ΜΑΪΟΥ Η ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΑ – ΛΥΚΕΙΑ

στην-τελική-ευθεία-για-τις-πανελλαδικ-349517

Από τις 29 Μαΐου, ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις, ενώ μία ημέρα νωρίτερα θα δοθεί το σήμα έναρξης των πανελλαδικών

Στην τελική ευθεία για τις πανελλήνιες εξετάσεις μπαίνουν οι 1.196 τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και 32 της ομάδας Β΄ των ΕΠΑΛ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, παρέλαβε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τη λήξη των μαθημάτων. Στα Γυμνάσια και Λύκεια του νομού, τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 21 Μαΐου.

Θα υπάρξει ένα «διάλλειμα» οκτώ ημερών και στις 29 Μαΐου, ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις, οι οποίες στα Γυμνάσια θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου και στα Λύκεια στις 23 Ιουνίου. Στις 28 Μαΐου, θα ξεκινήσει η διαδικασία της γραπτής δοκιμασίας των υποψηφίων των πανελλαδικών.

Στους 1.412 ανέρχονται οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων της Μαγνησίας, που θα λάβουν μέρος στη γραπτή δοκιμασία. Από αυτούς οι 1.196 είναι τελειόφοιτοι και 216 είναι οι υποψήφιοι παρελθόντων ετών που θα ξαναδοκιμάσουν, με στόχο την εισαγωγή τους σε σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν.

Από το σύνολο των τελειόφοιτων της Μαγνησίας, μόλις οι 205 επιλέγουν να μην περάσουν από τη δοκιμασία των πανελληνίων.

Σημειώνεται ότι και φέτος, η πλειονότητα των υποψηφίων, ανήκει στη θεωρητική κατεύθυνση. Από τη θεωρητική κατεύθυνση θα δώσουν γραπτές εξετάσεις 538 υποψήφιοι, 201 από τη θετική, 182 από την τεχνολογική 1 και 491 από την τεχνολογική 2.

Από την Ομάδα Β’ των ΕΠΑΛ, στη μάχη των πανελλαδικών θα «ριχτούν» 32 υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους σε σχολές της Ανώτατης και Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Εχουν ήδη οριστεί τα 19 εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν για τις ανάγκες διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων. Συγκεκριμένα ως εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν τα 1ο, 3ο, 4ο, 6ο, 7ο και 8ο Γενικά Λύκεια Βόλου, τα 1ο και 2ο Γενικά Λύκεια Ν. Ιωνίας και τα Γενικά Λύκεια Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου.

Χθες, οριστικοποιήθηκαν και οι λυκειακές επιτροπές, ενώ απομένει ο ορισμός των επιτηρητών, που θα γίνει πέντε ημέρες πριν την έναρξη των πανελληνίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου