ΤΟΠΙΚΑ

Νέο βίντεο για τη δολοφονία Κένεντι

νέο-βίντεο-για-τη-δολοφονία-κένεντι-851206

Δημοσιεύτηκε ερασιτεχνικό βίντεο, στο οποίο είναι καταγεγραμμένες νέες λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές του Τζον Φ. Κένεντι, πριν τη δολοφονία του, το 1963, στο Ντάλας. Ο εικονολήπτης Τζορτζ Τζέφερις το φύλαγε για περισσότερο από 40 χρόνια.
Το βίντεο έχει καταγράψει τον Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι με τη σύζυγο του Τζάκι, μέσα στο γνωστό κάμπριο αυτοκίνητο, λίγα λεπτά πριν από την δολοφονία.
Ο ερασιτέχνης κινηματογραφιστής Τζορτζ Τζέφερις κρατούσε μυστικό το βίντεο για περισσότερο από 40 χρόνια επειδή πίστευε πως δεν ήταν κάτι σημαντικό. Όμως, ο υπεύθυνος του μουσείου του Ντάλας, Γκάρι Μάκ, δήλωσε πως ήταν υποχρεωμένος να δώσει στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, που προκύπτουν σχετικά με την δολοφονία.
Το φιλμ δείχνει ότι το παλτό του προέδρου ήταν ριγμένο στους ώμους του, λεπτομέρεια που μπορεί να εκληφθεί ως ένδειξη ότι τα τραύματα στο σώμα του δεν ταιριάζουν με τις τρύπες από τις σφαίρες στο σακάκι του.
Δηλαδή, η είσοδος από το τραύμα της σφαίρας στο σακάκι μοιάζει να είναι σε διαφορετικό σημείο από την τρύπα που υπάρχει στο παλτό, γεγονός που δεν αποκλείεται να αναζωπυρώσει την σεναριολογία ότι οι πυροβολισμοί ήταν περισσότεροι από τρεις.
Το βίντεο δείχνει, επίσης, «την πιο ξεκάθαρη εικόνα της Τζάκι από την αυτοκινητοπομπή», σύμφωνα με τον υπεύθυνο του μουσείου.
Επίσης, εμφανίζεται ο πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών Κλάιντ Χιλ πίσω από το αυτοκίνητο, που επέβαινε το προεδρικό ζεύγος. Μετά τους πυροβολισμούς ο Κλάιντι Χιλ πήδηξε πάνω στο αυτοκίνητο και το οδήγησε μέχρι το νοσοκομείο.
Ο κ. Τζέφερις πείστηκε να δώσει το βίντεο στο μουσείο, έπειτα από συζήτηση που είχε με τον εξ αγχιστείας γιό του, Γουέιν Γκράχαμ.
«Όσοι έχουν καταγράψει την αυτοκινητοπομπή πριν από τη δολοφονία πιστεύουν πως οι εικόνες τους δεν είναι σημαντικές. Αλλά, για τους ιστορικούς όλες οι φωτογραφίες και τα ερασιτεχνικά βίντεο είναι σημαντικά μπροστά στο ενδεχόμενο να δίνουν απαντήσεις που θα προκύψουν στο μέλλον», εξηγεί ο κ. Μακ.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι κατέγραψαν την αυτοκινητοπομπή και ο κ. Γκάρι Μακ ενθαρρύνει τον οποιοδήποτε που έχει βίντεο ή φωτογραφίες να τα παραδώσει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου