ΤΟΠΙΚΑ

Αναβολή στη σκιά νέου εξωδίκου ~ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΙΚΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ

αναβολή-στη-σκιά-νέου-εξωδίκου-για-του-350324

Δεν συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή μετά από νέα εξώδικη διαμαρτυρία του Αχ. Μπέου για «εξόφληση προεκλογικών γραμματίων»

Αναβλήθηκε στη σκιά του νέου εξωδίκου του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, όπου μεταξύ άλλων θα εξεταζόταν η κατανομή προνοιακών επιδομάτων σε 2.514 δικαιούχους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μετά το εξώδικο για την Αργώ, το αντίστοιχο για τη ΔΕΥΑΜΒ, το τρίτο εξώδικο του κ. Μπέου, είχε αποδέκτη τον αντιδήμαρχο Ηλία Ξηρακιά ως πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου. Αφορμή αποτέλεσε το θέμα της ημερήσιας διάταξης για την απευθείας ανάθεση της μελέτης δημιουργίας δύο κυκλικών κόμβων, ο ένας στη συμβολή των οδών 2ας Νοεμβρίου – Δημητριάδος – Ιάσονος – Γρ. Λαμπράκη και ο δεύτερος στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη – Κροκίου – Λαχανά – Σέκερη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Μπέος στην εξώδικη διαμαρτυρία του, «επιχειρείται έξι ημέρες πριν τις εκλογές, κατά παράβαση του νόμου και της ηθικής, η απευθείας ανάθεση μελετών και έργων που προφανέστατα δεν εμπίπτουν στον επείγοντα χαρακτήρα που απαιτεί ο Νόμος για να επιτρέπεται η λήψη απόφασης». Προσθέτει δε, ότι αποτελεί ακραία πολιτική ανηθικότητα να επιχειρείται η δέσμευση της επόμενης δημοτικής αρχής με παρόμοιες αποφάσεις και κάνει λόγο για «απόπειρα εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων με ρουσφετολογικές απευθείας αναθέσεις έργων».

Το εξώδικο του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου, που κοινοποιήθηκε νωρίς χθες το πρωί, φαίνεται ότι αποτέλεσε την αιτία αναβολής της συνεδρίασης. Στο «ραντεβού» της οικονομικής επιτροπής για τη μία το μεσημέρι παρέστησαν μόλις τέσσερα μέλη, ο Πρόεδρος Ηλ. Ξηρακιάς και οι κ.κ. Ζάχος, Μουλάς και Κουφογιώργος.

Ελλείψει απαρτίας η συνεδρίαση αναβλήθηκε, πιθανότατα για σήμερα ή το αργότερο αύριο Τετάρτη.

Βιομηχανία εξωδίκων

Το νέο εξώδικο όμως του κ. Μπέου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιδημάρχου Οικονομικών, Ηλία Ξηρακιά, ο οποίος κατηγορεί τον υποψήφιο Δήμαρχο ότι εδώ και δύο μήνες έχει στήσει βιομηχανία εξωδίκων κατά του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ, κάθε φορά που τα αρμόδια όργανα καλούνται να συνεδριάσουν για θέματα λειτουργίας και προετοιμασίας της πόλης ενόψει της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.

«Ο στόχος του είναι προφανής: για μεν τους υπαλλήλους και τα όργανα Διοίκησης του Δήμου, να δημιουργήσει κλίμα φόβου, επιδιώκοντας να σταματήσει η λειτουργία του Δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ. Για δε τους πολίτες, να συνεχίσει τη χυδαία παραπληροφόρηση περί μηδενικού έργου της Δημοτικής Αρχής. Και, το κυριότερο και πιο επικίνδυνο, να καλλιεργήσει την αντίληψη ότι τελικά όλοι είμαστε ίδιοι μια αντίληψη, από την οποία η μόνη που βγαίνει ωφελημένη είναι η Χρυσή Αυγή. Ε! λοιπόν, κ. Μπέο, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δυστυχώς ο χυδαίος λαϊκισμός που δηλητηριάζει την κοινωνία τα τελευταία χρόνια δεν έχει όρια και χρησιμοποιείται κατά βούληση και κατά συνείδηση. Ο κ Μπέος είναι γνήσιος εκφραστής του και προσπαθεί να φέρει νέα «ήθη» στην Αυτοδιοίκηση», αναφέρει ο κ. Ξηρακιάς σε έγγραφη δήλωσή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου