ΤΟΠΙΚΑ

Στις Γειτονιές της πόλης

στις-γειτονιές-της-πόλης-851206

Οι εκδηλώσεις στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα», συνεχίζονται από τις 24 Αυγούστου 2008 με την παράσταση «Πέρσες» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας – Θεσσαλικό Θέατρο, ακολουθεί στις 25 Αυγούστου η μεγάλη συναυλία του τραγουδοποιού και ερμηνευτή Μανώλη Ρασούλη, στη συνέχεια 30 και 31 Αυγούστου η παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου «Blood Brothers» – «Αδέλφια για Πάντα», την 1 Σεπτεμβρίου η συναυλία των CREAL που διοργανώνει ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός, στις 3 Σεπτεμβρίου παιδικό θέατρο από τον θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη με τον «Ρομπέν των Δασών», 4 Σεπτεμβρίου ο «Ταρτούφος» του Μολιέρου με τον Θύμιο Καρακατσάνη, 5 Σεπτεμβρίου «Όρνιθες» του Αριστοφάνη από το Θέατρο Τέχνης, στις 8 Σεπτεμβρίου συναυλία των Διονύση Σαββόπουλου και Θανάση Παπακωνσταντίνου, 10 Σεπτεμβρίου συναυλία των ΟΝΙΡΑΜΑ, 15 Σεπτεμβρίου θέατρο για παιδιά με τον «Αγησίλαγο» του Δ. Μπασλάμ σε σκηνοθεσία – αφήγηση Αντώνη Καφετζόπουλου και οι θερινές εκδηλώσεις του Θεάτρου «Μελίνα» κλείνουν με τη συναυλία των Λουκιανού Κηλαηδόνη και Γιάννη Μηλιώκα στις 17 Σεπτεμβρίου 2008.
Η λειτουργία του Ταμείου του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου για την προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει από τις 19 Αυγούστου 2008.

Κύκλος Εκδηλώσεων
Οι πρώτες εκδηλώσεις του κύκλου «Στις γειτονιές της πόλης» συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κοινού και η συνέχεια από τις 22 Αυγούστου, αναμένεται ανάλογη, καθώς τα τοπικά σχήματα της πόλης θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε γειτονιές του Βόλου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
• Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008, Άγιοι Ανάργυροι (Πλατεία), ώρα 21.30: Λαϊκό πρόγραμμα με το συγκρότημα «Διπλοπενιές».
• Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008, Αγία Παρασκευή (Πλατεία), ώρα 21.30: Λαϊκά τραγούδια από το Συγκρότημα Ελληνικής Μουσικής Π. Πλάκα.
• Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008, Οξυγόνο (Πλατεία), ώρα 21.30: Λαϊκά τραγούδια από το «Συγκρότημα Ελληνικής Μουσικής» Π. Πλάκα.
• Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008, Σωρός – Αλυκές (Άγιος Στέφανος), ώρα 21.30: Λαϊκή Ορχήστρα «Διπλοπενιές».
• Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008, Πλαζ Αλυκών, ώρα 21.30: Θέατρο από την Πειραματική Σκηνή Ν. Ιωνίας «Διαμαντένιο Αστέρι».

Αισχύλου «Πέρσες»
Η τραγωδία «Πέρσες», το σπουδαιότερο αντιπολεμικό έργο του Αισχύλου, θεωρείται η παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία. Είναι η πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα: πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα. O Αισχύλος στους «Πέρσες», σε αντίθεση με τις άλλες τραγωδίες του, δεν χρησιμοποιεί μυθικές βάσεις και παραδοσιακούς θρύλους. Υλικό του είναι τα πραγματικά στοιχεία και η πρόσφατη ιστορία. Χωρίς να θίγεται η ιστορική αλήθεια, τα πραγματικά στοιχεία, μέσω της Αισχύλειας τεχνικής, ανάγονται στο ύψος του υπερβατικού μύθου και το ιστορικό γεγονός μεταποιείται σε καλλιτεχνικό. Οι «Πέρσες» εκφράζουν έναν ιδιαίτερα σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό προβληματισμό. Με πρόσχημα τους Πέρσες, ο Αισχύλος δίνει ένα μάθημα όχι μόνο στους Αθηναίους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο για το τι σημαίνει άνθρωπος υποταγμένος στην αλαζονεία της εξουσίας και τι σημαίνει άνθρωπος με προσωπικότητα.
Τη μετάφραση επιμελήθηκε ο Κώστας Λάνταβος και τη σκηνοθεσία ο Σταύρος Τσακίρης και σκηνικά – κοστούμια,ο Άγγελος Μέντης.
Παίζουν οι: Εύα Κοταμανίδου, Σοφοκλής Πέππας, Ελισάβετ Μουτάφη, Τατιάνα Παπαμόσχου, Μάνος Ζαχαράκος, Γιάννης Τσορτέκης, Φανή Γέμτου, Νίκος Γιαλελής, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης και Χορός.

«C REAL»
Εχουν στο ενεργητικό τους πάνω από 10 χρόνια ζωής, εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις, ενώ έχουν συνεργαστεί στις μεγαλύτερες σκηνές της Αθήνας.
Toν Απρίλιο του 2008 κυκλοφόρησε το καινούριο τους cd με τον τίτλο «Ιν βάιν».
Το σχήμα αποτελείται από 6 μουσικούς, εκ των οποίων η αρχηγός και τραγουδίστρια Ειρήνη Δούκα, ξεχωρίζει με την άριστη ερμηνεία και άφθονη γοητεία της. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις περιλαμβάνουν πολλές από τις επιτυχίες τους και διαχρονικά τραγούδια της pop, rock, dance και disco μουσικής.
Η συναυλία των C Real στο Βόλο πραγματοποιείται με την οργανωτική ευθύνη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, λίγες ημέρες πριν οι νέοι όλων των ηλικιών επιστρέψουν στις υποχρεώσεις της εκπαιδευτικής χρονιάς που ξεκινά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου