ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με καταστηματάρχες

συνάντηση-με-καταστηματάρχες-352292

Του Απόστολου Παπατόλια και του Ευάγγελου Ζαχαρόπουλου

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, της περιοχής Κουμουνδρούρου – Κονταράτου και των εκπροσώπων των συνδυασμών «Επιλογής Ευθύνης», του Απ.Παπατόλια και των «Θεσσαλών Συμπολιτεία», του Ευαγγ. Ζαχαρόπουλου. Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών κατέθεσαν μία σειρά από προτάσεις για την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, του ψυχαγωγικού κέντρου του Βόλου, με τη συνδρομή και τη συνέργεια της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, οι οποίες και υιοθετήθηκαν πλήρως από τους εκπροσώπους τους. Οι προτάσεις αυτές κινούνται στους παρακάτω άξονες:

  • Την αστική ανάπλαση του κέντρου της πόλης μέσω ενός «urbanplan», που θα περιέχει το σχεδιασμό και την υλοποίηση καλαίσθητων πεζοδρόμων κι όχι δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, με την πεζοδρόμηση της Κουμουνδούρου και άλλων κάθετων δρόμων. Τη σύνταξη μιας μελέτης αστικής ανάπλασης του κέντρου του Βόλου, ώστε να καταστεί η περιοχή της Κουμουνδούρου και η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, ένα ψυχαγωγικό κέντρο, με προϋποθέσεις που θα διαφυλάσσουν και θα αναδεικνύουν το αστικό περιβάλλον, με καλαίσθητες παρεμβάσεις και μικρούς χώρους πρασίνου. Να διευκολύνουν την ελεύθερη πρόσβαση των πεζών και την προσβασιμότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα, ώστε να καταστήσουμε πλέον την πόλη μας, ένα πρότυπο βιώσιμης κινητικότητας και ειδικά μέσα από παρεμβάσεις που θα αναμορφώσουν την πόλη μας σε «βιόπολη», με αύξηση του χώρου πρασίνου.
  • Την απομάκρυνση υπηρεσιών από τον αστικό ιστό, που επιβαρύνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Βόλου, όπως η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Μέχρι την εύρεση λύσης για τη μεταστέγαση της Πυροσβεστικής, η κίνηση των οχημάτων, να γίνεται από την οδό Γαμβέτα, έχοντας εξασφαλίσει ήδη την προφορική συναίνεση της Π.Υ.
  • Τη δημιουργία ενός Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας που θα συμπεριληφθεί στην Κανονιστική Απόφαση.
  • Την παρέμβαση για νομοθετική αλλαγή του Ν. 3868/2010, περί απόλυτης απαγόρευσης του καπνίσματος στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα πλαίσια του παλαιότερου Ν. 3730/2008 με τον οποίον προβλέπονταν διαμόρφωση ειδικών χώρων καπνιζόντων με ειδικές εγκαταστάσεις αερισμού και ο χαρακτηρισμός των εν λόγω καταστημάτων εμβαδού έως 70 τ.μ, με πρόταση αύξησης, έως 100 τ.μ, ως καταστημάτων καπνιζόντων ή μη καπνιζόντων με σχετικές δηλώσεις των ιδιοκτητών τους, η οποία τροποποίηση όχι μόνο δεν αντίκειται στο σύνταγμα αλλά είναι και επιβεβλημένη βάσει της αρχής της αναλογικότητας.κ.α.

Οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων εξέφρασαν την εκτίμηση ότι οι προτάσεις των καταστηματαρχών αποτελούν μία απολύτως αποδεκτή βάση διαλόγου για τη δρομολόγηση μία σειράς ενεργειών που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και αναζωογόνηση του ψυχαγωγικού κέντρου του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου